Rize’de, gençlerin ruh sağlığı ve psikolojik dayanıklılığı için eğitim seferberliği

Rize’de, gençlerin ruh sağlığı ve psikolojik dayanıklılığı için eğitim seferberliği

SAĞLIK 15.12.2022 12:42:57 41 0
Rize’de, gençlerin ruh sağlığı ve psikolojik dayanıklılığı için eğitim seferberliği

Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından KYK yurtlarında kalan öğrencilere gençliğin ruh sağlığını korumak ve iyilik halini güçlendirmek için “Psikolojik Dayanıklılık” ve “Kendime İyi Bak” Söyleşi programları düzenlendi.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü ile Rize Gençlik ve Spor Müdürlüğü koordinasyonunda Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarındaki üniversite öğrencilerinin ruhsal iyilik halini güçlendirmeye yönelik eğitimler düzenlendi.

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde eğitim görmek amacıyla ilimize gelen öğrencilerin ruhsal iyilik halini güçlendirmesi amacıyla yaklaşık üç aydır devam eden eğitim programının son eğitimi Rize Tenzile Erdoğan KYK yurdunda gerçekleştirilen eğitimle sona erdi.

İlimize yeni eğitim öğretim sezonunda gelen üniversite öğrencilerinin ruh sağlığının korunması ve psikolojik dayanıklılığının artırılması için Rize İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı biriminde görevli Psikolog Vahide Uzun tarafından eğitici, kültürel, sanatsal, sosyal ve sportif faaliyetler hakkında farkındalık kazanmalarını sağlamak, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve derneklerin faaliyet alanları hakkında bilgilendirilmek, ilimize özgü geleneksel el sanatlarına merak uyandırmak amaçları doğrultusunda Kredi ve Yurtlar Kurumunda (KYK) kalan öğrencilere eğitimler vererek Rize’ye yeni gelen gençlerin ruhsal iyilik halini güçlendirmek ve adaptasyon sürecinde yaşanan zorlukların önüne geçilmesi amaçlanmıştır.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “ Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin 2022-2023 akademik takvimine başlamasıyla beraber özellikle üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencilerin bu güzel şehrimize, okula ve sosyal hayata uyumlarını arttırmak amacıyla tüm Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı yurtlarda ruhsal iyilik hallerini arttırmaya yönelik eğitimler düzenledik.” ifadelerinde bulundu.

Tepe, “ Gençlerimize psikolojik dayanıklılık için gündelik hayatlarında uygulayabilecekleri pratik uygulamalara yer verdik. Gençlerimizin gerek kendiyle baş başayken gerekse de arkadaşlarıyla birlikte geçirdikleri zaman dilimlerinde birbirlerini korumaya ve psikolojik destek almak amacıyla uzmanlarımıza yönlendirmeye teşvik etmek için farkındalık uyandırmaya çalıştık. İlimize gelen her genç bizim göz bebeğimiz, onları adeta kendi evlerinde hissettirebilmek için eğitim programları ve farkındalık çalışmalarına büyük önem vereceğimizi belirtmek isterim.” diye sözlerini tamamladı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI