Rize’de “Dünya Sigarayı Bırakma Günü” etkinlikleri

Rize’de “Dünya Sigarayı Bırakma Günü” etkinlikleri

SAĞLIK 11.02.2019 13:12:12 22 0
Rize’de “Dünya Sigarayı Bırakma Günü” etkinlikleri

Rize’de “Dünya Sigarayı Bırakma Günü” etkinlikleri kapsamında Memişağa Tuzcuoğlu Parkında Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanımız Opr.Dr.Seçkin Karaoğlu ve sağlık personellerinin katılımı ile stant açıldı.

Vatandaşlarımıza yönelik Karbon monoksit Ölçüm Cihazı ile ölçümler yapılmış, ölçümler sonucunda vatandaşlarımız ilimizdeki sigara bırakma polikliniklerine yönlendirilmiştir. Ayrıca; açılan stantta broşürler dağıtılmış, boy kilo ölçümü, açlık kan şekeri ve tansiyon ölçümleri de yapılmıştır. Tütün ve tütün ürünlerinin kullanılması sonucu oluşan kişisel ve toplumsal zararlar hakkında gerekli bilgiler verilmiştir.

Çaykur Rizespor’dan “Dünya Sigarayı Bırakma Günü” için anlamlı pankart

Çaykur Rizespor, “Dünya Sigarayı Bırakma Günü” etkinlikleri kapsamında “ sigaranın kötü alışkanlıklardan korunulması amacıyla Antalyaspor ile oynanan futbol müsabakasına toplum bilincini arttırıcı “Damarlarındaki Asil Kanı Kirletme /Kendini ve Sevdiklerini Yakma” pankart ile çıktı.

Çaykur Rizespor, Rize Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen bağımlılıkla mücadele çalışmaları kapsamında yürütülen farkındalık faaliyetleri kapsamında Çaykur Didi Stadyumunda oynanan ve 1-1 berabere sona eren maçta “Damarlarındaki Asil Kanı Kirletme /Kendini ve Sevdiklerini Yakma ” pankartı ile çıkarak, yürütülen sosyal sorumluluk projesine destek oldu.

Sigarayla mücadele kapsamında yapılan etkinlik hem ekranları başındaki futbolseverler hem de futbol müsabakasını izlemek için tribünleri dolduran binlerce vatandaşımız tarafından büyük destek gördü.

Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, “ Toplumun sigaranın zararlarından kurtulması için toplum bilincini arttırmaya ve farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını belirterek, bizlere her zaman destek olan Çaykur Rizespor kulübümüze ile taraflarımıza teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı