Rize’de çocuklara “sağlık çalışanları” tanıtılıyor

Rize’de çocuklara “sağlık çalışanları” tanıtılıyor

SAĞLIK 13.04.2019 08:54:48 56 0
Rize’de çocuklara “sağlık çalışanları” tanıtılıyor

Kurtuluş İlkokulu 2-A sınıfı öğretmeni Canan Aşık Avluk; öğrencilerin “Sağlığımız İçin Çalışanlar” konusunu daha iyi kavramalarını sağlamak amacıyla sağlık çalışanlarını sınıflarında misafir etti.

Etkinlik çerçevesinde; Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Birim Sorumlusu Selma Sevim Kılıç, sağlık hizmetleri, sağlık kurum ve kuruluşlarının görevleri, sağlıkta görevli kişilerin yetki ve sorumlulukları ile çocuk olarak sağlık haklarından nasıl yararlanılacağına dair sunum yaptı.

Rize Merkez Toplum Sağlığı Merkezinde görev yapan Diş Hekimi Çiğdem Tosun, ağız ve diş sağlığının önemi, süt dişler, kalıcı dişler, doğru diş fırçalama yöntemi konularını hem görsel hem de uygulamalı olarak anlattı.

Karşılıklı soru cevap şeklinde sonlandırılan etkinlikte; konuların kalıcılığını pekiştirmek amacıyla çocuklara ağız diş sağlığı seti ve Sağlık Çocuk Dergisi hediye edildi.

Sağlık çalışanlarını misafir eden Kurtuluş İlkokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından katılımcılara çiçek ve plaket takdim edildi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı