Rize ve Hopa'da Otizm Etkinlikleri

MİNİK ÖĞRENCİLERDEN ANLAMLI OTİZM ETKİNLİĞİ

SAĞLIK 4.04.2022 10:28:09 112 0
Rize ve Hopa

OTİZM GÜNÜ’NDE ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ

Rize Zehra Usta Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Rize Belediyesi Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi’nin (RİBEGEM) ortaklaşa düzenlediği Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinliğinde çocuklar doyasıya eğlendi.

Haber: Bayram Ali Kavalcı

Rize Belediyesi Ribegem gönüllü ekipleri tarafından okul bahçesinde stantlar kuruldu. Okul öğrencilerinin hazırlamış olduğu müzikal tiyatro sergilendi. Farklı okullardan misafir olarak etkinliğe gelen çocuklar Otizmle ilgili düşüncelerini kürsüde paylaştı. Günün anısına hazırlanan pastanın kesimi ve ikramı yapıldı. Ribegem tarafından pamuk şeker, patlamış mısır ikramları ve balon dağıtımları yapıldı. Doğu Karadeniz’in çalgı aletleri olan, tulum ve kemençe dinletilerinin yapıldığı etkinlikte engelli çocuklar eğlendi. Okul duvarına asılan beyaz tabloya farkındalık oluşturmak amacıyla farklı renkte boyalar kullanılarak el izleri oluşturuldu.

Okul yöneticileri, öğretmenler ve engelli öğrencilerin velileri etkinliğin düzenlenmesine olan katkılarından dolayı Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’e teşekkürlerini sundular.

HOPA’DA MİNİK ÖĞRENCİLERDEN ANLAMLI YÜRÜYÜŞ

Otizm Farkındalık günü kapsamında Hopa Hüsnü Ciner İlkokulu Öğretmen ve Öğrencileri Otizm Farkındalık yürüyüşü organize etti.

Hayati Akbaş

HOPA-Otizm Farkındalık günü kapsamında Hopa Hüsnü Ciner İlkokulu Öğretmen ve Öğrencileri Otizm Farkındalık yürüyüşü organize etti.

Yürüyüşe İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Aydın beraberinde Şube Müdürleri Gürsel Seçkin ve Ümit Aydın ile birlikte katıldı.

Hüsnü Ciner İlkokulu önünde başlayan yürüyüş, hükümet konağı önünde devam etti.

Hüsnü Ciner İlkokulu Özel Eğitim öğretmeni Neşe Borçlu günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptıktan sonra öğrenciler Aydın’a otizm farkındalık tişörtü takdim etti.

Program, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Aydın ve Öğrencilerin gökyüzüne mavi balonları serbest bırakması ile son buldu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI