Rize Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hastalarına sinema etkinliği

Rize Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hastalarına sinema etkinliği

SAĞLIK 26.12.2019 14:07:25 27 0
Rize Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hastalarına sinema etkinliği

Rize Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) tedavi gören hastaları için bu kez de sinema etkinliği gerçekleştirdi.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı Birimi Koordinatörlüğünde Rize Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezine kayıtlı olan hastaların sosyalleşme, toplum içinde yaşamaya uyum sağlayabilme ve iletişim becerilerini arttırmaya yönelik yapılan rehabilitasyon çalışmaları yapılmaktadır.

Hastalarının tıbbi tedavisi ve terapilerinin yanında onları olabildiğince hayatın içinde tutmak ve rehabilite etmek, üretken hale getirmek, sosyalleşmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen etkinliklere en son sinema etkinliği eklendi.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, “Amaçlarının ruhsal bozukluğu olan hastaları topluma kazandırmak, sosyal becerilerini geliştirmek, hastalıkla baş etme becerilerini ve toplumsal-mesleki işlevselliklerini arttırmaktır.” dedi.

Tepe, yapılan sinema etkinliğinin TRSM dışında toplumla iç içe bir faaliyet olması sebebiyle toplumsal yaşama katılımı destekleme amacına uygun olduğunu vurguladı.

Tepe, hasta ve hasta yakınları ile birlikte vizyonda olan bir sinema filmine gittiklerini, sinemada film izlemenin keyfini yaşayıp hoşça vakit geçirdiklerini belirterek, bu güzel organizasyonun gerçekleşmesinde destek olan Pempe Köşk Sinemaları işletmesine katkılarından dolayı teşekkür etti.

Hastalar ayrıca Mevsim Balıkçılık tarafından organize edilen faaliyette TRSM çalışanları birlikte deniz kenarında bir öğle yemeği etkinliği gerçekleştirdi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı