RİZE SAĞLIK İÇİN YÜRÜYECEK

Sağlık çalışanlarıyla sağlığa yürüyoruz' adlı yürüyüş düzenlenecek.

SAĞLIK 24.01.2014 13:07:07 78 0
RİZE SAĞLIK İÇİN YÜRÜYECEK

Rize Halk Sağlığı Müdürü Dr. Faik Özşahin, yaptığı yazılı açıklamada, 'Günümüzde sıklıkla karşılaştığımız ve insan hayatını ciddi anlamda etkilemekte olan kalp-damar hastalıkları, şeker hastalığı, astım ve akciğer hastalıkları  gibi kronik hastalıkların nedenlerinden birisi olan hareketsizlik dünya genelindeki ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında dördüncü sırada yer almaktadır.' dedi.

Özşahin, 'Fiziksel inaktivite ( hareketsizlik) obezitenin de ana nedenlerinden birisidir.  Ayrıca meme ve kolon kanserlerinin yaklaşık % 21- 25’inin, diyabetin % 27’sinin ve iskemik kalp hastalığının % 30’unun ana nedeni olduğu tahmin edilmektedir. Bu nedenlerden dolayı fiziksel aktiviteyi hayatımıza sokmamız zorunlu hale gelmiş olup, her bireyin kendine uygun aktiviteyi belirleyip düzenli olarak fiziksel aktivite yapması gerekmektedir' diye ifade etti. 

Özşahin, 'Yürüyüşün 26 Ocak 2013 Pazar günü saat 11.00'da Rize Valilik Binası karşısındaki Sahil Yürüyüş Parkuru’ndan başlayıp, Çaykur Genel Müdürlüğü karşısından sonlanacağını söyledi.

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI