Rize'de Yenidoğan Bebeklere Kimlik Kartı Verilmeye Başlandı

Rize'de Yenidoğan Bebeklere Kimlik Kartı Verilmeye Başlandı

SAĞLIK 24.04.2019 13:44:12 37 0
Rize

Rize’de hizmet veren hastanelerimizde E-Doğum Raporu Sistemi ile yenidoğan bebeklere kimlik kartı verilmeye başlandı.

Rize İl Sağlık Müdürlüğümüz ülke genelinde tüm hastaneleri tescillenen ilk il olarak hizmet vermeye devam ediyor.

Bugüne kadar hastanelerimizde, sistem üzerinden doğum raporu ile Rize Devlet Hastanesinden 62 bebeğe, Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesinden 5 bebeğe ve Kaçkar Devlet Hastanesinde 3 bebeğe yenidoğan kimlik kartları verilmiştir.

Rize’de hastanelerimizde doğumu gerçekleşen bebeklerin kimlik kartları e- Rapor/e- Doğum sistemi bileşeni üzerinden doğum raporu ile yenidoğan bebeğe kimlik kartı çıkartılıyor.

İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı Hastanelerimizde sistem üzerinden doğum raporu ile yenidoğan kimlik kartı çıkartılması uygulamasına başlamış bulunmaktayız.

Rize Devlet Hastanesi’nde ilk yenidoğan nüfus kimlik kartı 03 Nisan 2019 tarihinde Bebek Aloğlu’yla oluşturulmuştur.

Hastanelerimiz Nisan ayı itibari ile yenidoğan nüfus kayıtlarını yapmaya başlamış olup ilk yenidoğan bebek Aloğlu ailesinin talebi üzerine Rize Devlet Hastanesinde tescil edilmiş ve T.C Kimlik Numarası hastanemizde oluşturulmuştur.

Böylece hastanelerimizde dünyaya gelen bebeklerin anne babaları Nüfus Müdürlüklerine gitmesine gerek kalmadan, e-Doğum Raporu bileşeni üzerinden doğum raporu ile yenidoğan kimlik kartı oluşturulabilecekler.

Anne ve babalar yenidoğan bebek için yeni kimlik kaydı oluşturulması talebinde bulunarak belirledikleri isim ile ilgililere başvuracaklar, hastanelerimizde talepler işleme alınacak ve ailelere Sağlık Bakanlığı Doğum Bildirim formu oluşturulacaktır. Böylece ailelerin Nüfus Müdürlüğüne gitmesine gerek kalmadan, yeni doğan bebeğin kimlik kartı ailenin adresine gönderilecektir.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı