Rize'de Sempozyum

Rize’de, “Sağ Kolon Tümöründe Komplet Mezokolik Eksizyon Yapmalı mıyız?’ Sempozyumu

SAĞLIK 22.03.2022 10:00:23 31 0
Rize

Rize’de, 17-18 Mart 2022 tarihlerinde Gastroenteroloji Cerrahisi Derneği ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı işbirliğinde “Sağ Kolon Tümöründe Komplet Mezokolik Eksizyon Yapmalı mıyız?’’ temalı sempozyum gerçekleştirildi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Gökhan Demiral ve Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Pergel’ in ev sahipliğinde hastane konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğin ilk gününde Ankara Şehir Hastanesi Gastroenteroloji Cerrahisi Eğitim ve İdari Sorumlusu ve aynı zamanda Gastroenteroloji Cerrahisi Derneği Başkanı olan Prof. Dr. Erdal Birol Bostancı yanı sıra GATA Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Gülçelik, Prof. Dr. Cem Terzi, Ankara Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Aziz Ahmet Sürel, Prof. Dr. Yusuf Özoğul, Prof. Dr. Erhan Reis, Prof. Dr. Can Keçe, Prof. Dr. Ali Güner, Doç. Dr. Muhammet Kadri Çolakoğlu, Doç. Dr. Volkan Öter ve Op. Dr. Erol Pişkin konuşmacılar arasında yer aldı.

Sağlık İl Müdürlüğünden yapılan açıklam ada şu ifadelere yer verildi.Çevre illerden Genel Cerrahi hekimlerinin de katılımcılar arasında yer aldığı etkinliğin ikinci gününde sağ kolon tümörlü hastada laparoskopik yöntemle video konferans ile canlı cerrahi gerçekleştirildi.'

Sempozyumun ev sahiplerinden Prof. Dr. Ahmet Pergel daha önce de düzenlenen bu ve benzeri etkinlikler ile öğretim üyeleri ve asistanlara akademik anlamda katkı sunulduğunu ve bölge halkına da klinikleri bünyesinde yapılabilen ameliyatların anlatılma imkânı oluştuğunu ifade etti.

Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Rizeli hastalarımıza Ankara’da gösterdikleri yoğun ilgi ve yakın alakalarından dolayı başta Gülhane Askeri Tıp Akademisi(GATA) Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Gülçelik ve Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Aziz Ahmet Sürel olmak üzere katılımcı hocalarımıza teşekkür etti.

Sempozyum, konuk konuşmacılarca oldukça etkin bilgi alışverişi değerlendirilirken, genel cerrahi kliniğinin yürüttüğü kolorektal cerrahi uygulamalar takdirle karşılanarak, sempozyum sonlandırılmıştır.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI