Rize'de Hastanelerde "DOKTOR" var.Vatandaş neden şikayetçi?

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Araştırma Hastenesi,Rize Devlet Hastanesi ve Pazar Kaçkar Devlet Hastanesi'nde "DOKTOR" olmasına rağmen vatandaşların şikayeti bir türlü bitmiyor.

SAĞLIK 1.04.2022 13:44:13 138 2
Rize
Kaçkar53.com (özel haber)
PAZAR-Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Araştırma Hastenesi,Rize Devlet Hastanesi ve Pazar Kaçkar Devlet Hastanesi'nde 'DOKTOR' olmasına rağmen vatandaşların şikayeti bir türlü bitmiyor.
Pazar Kaçkar Devlet Hastanesinde mevcut doktorlar
1 Adet Genel Cerrah,
2 Adet Ortopedi,
2 Adet Dahiliye( 1 adet geçici)
1 Adet Diyetisyen,
1 Adet Göz,
1 Adet Cilidiye ( 4 Nisan'da başlayacak),
1 Adet Noroloji,
2 Adet Fizik tedavi,
1 Adet Psikiyatri,
3 Adet Çocuk,
2 Adet Ultrasyon,
1 Adet Kardiyoloji,
4 Adet Diş Doktoru var.
SORUN NE?
Evet hasta hakkı ve doktrun var olması önemli değil, 1 Doktor çalışıyor Göz'de; 36 MHRS randevu hastası alıyor, İl dışından gelen hasta hep mağdur, bunun yanı sıra Pazar Kaçkar Devlet Hastanesinde 3 ilçe 2 beldeye hizmet vermeye çalışan 1 Dotor da ne kadar hizmet verebilir?
Pazar Kaçkar Hastenesindeki İdarecilerin her ay düzenli olarak ilden Dr istek yaptıkları dile getiriliyor, ama hala sıkıntı bitmiyor.İlde bir dalda en az 2 Doktor var.
Randevu alamayan kardiyoloji hastasına 15 gün sonra tekrar arayın diyorlar, Kalp Hastası 15 gün dayanabilir mi? Bu sadace Kardiyolojide değil,hemen hemen her birimde yaşanan sıkıntılar aynı durumda.
VATANDAŞ YAŞADIĞINI ANLATTI
Bugün bir arkadaşım 'Rize'de hastanelerden 10 gündür göz hasatalığı olan çocuğum için MHRS den randevu alamıyorum ve aynı şekilde Pazar'da da Kaçkar Devlet Hastanesinden çocuğum için Kulak burun doktorundan da da 3 gündür randevu alamıyorum'dedi.
BU ve buna benzer sorunlar neden yaşanıyor?
Arkadaşım,' vatanadaş, kendini eşini ve çoCuğunu muayene ettirmek için sabahın köründe kapılarda beklemek zorunda kalıyor.Veya özel hastanelerde ücretli muayene olmaya çalışıyor'söZlzerini de ardından ekledi.
Bunun yanında,' Rize'de Özel hastanelerde doktor sayısı az olmasına rağmen hasta geri çevrilmiyor.Bir şekilde muayene olabiliyor' diye sitemkar konuşmasını tamamlayarak ilgilenmemizi istedi.
BENDE BUNUN ÜZERİNE İLK OLARAK
Rize Milletvekiline konuyu ilettim.Telefona danışman çıkarak cevap verdi.
Konuyu görüşmek için Ak Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı'yı telefonla aradım.Telefona Danışmanı çıktı.Vatandaşın derdini bire bir anlattım.Sorunun kısa sürede çözüleceğini söyledi.Vatandaşın sorunu içinde bana çok da ikna olmadığım cevabı verdi.Yine de sayın vekilimin telefonuna kendisi cevap verdiği için de teşekkür ediyorum.
Sayın Cumhurbaşkanıma,Sağlık Bakanlığına,İl Sağlık Müdürlüğüne,Siyasilere buradan çağrıda bulunuyorum.
Bir yandan ekonomik sıkıntılarla bu mübarek Ramazan ayına giren vatandaşlarımıza bir de sağlık sorunları yaşatmayalım.Sıkıntılar nereden ve neden kaynaklanıyorsa LÜTFEN devreye girerek çözüm odaklı çalışmaları hemen başlatın.

Anahtar Kelimeler:
Pazarlı
1.04.2022 14:20:22
Bizi duyan olur inşAllah

PAZARİS
1.04.2022 14:25:59
KOSKOCA RİZE'DE KANSER ÜZERİNE 1 DOKTOR VAR. ONKOLOJİ BİRİMİNE ACİL DOKTOR TAKVİYESİ GEREKMEKTEDİR. TÜRKİYE'DE KANSERİN EN YOĞUN OLARAK GÖRÜLDÜĞÜ DOĞU KARADENİZE 1 DOKTOR NE YAPABİLİR ?

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI