Rize'de Halk Sağlığı Haftası Etkinliği

Rize’de Sağlık Çalışanları tarafından 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası Etkinliği kapsamında vatandaşlar bilinçlendirildi.

SAĞLIK 10.09.2022 11:23:40 69 0
Rize

Rize’de 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı sağlık tesislerimiz tarafından il ve ilçelerde ki vatandaşlara kronik hastalıklar, yaşlı sağlığı ve obezite ile ilgili broşür dağıtımı yapılmış ve tansiyon, kan şekeri ve detaylı vücut analizi (vücuttaki yağ, kas, su, metabolizma yaşı) ölçümü yapılmıştır.ifadelerine yer verildiği basın açıklamasında İl Müdürlüğü şunları söyledi.

'Her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Halk Sağlığı Haftasının bu yılki teması ‘Kronik Hastalıklarda Tarama ve İzlemler’ olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda toplum bilincinin arttırılması amacıyla; Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birimi koordinasyonunda Müdürlüğümüz ve bağlı sağlık tesislerimiz tarafından hafta boyunca etkinlikler düzenlendi.

Dünyada en sık görülen, en fazla ölüme ve engelliliğe neden olan bulaşıcı olmayan hastalıklara (kalp ve damar hastalıkları, kanserler, diyabet ve kronik hava yolu hastalıkları) bağlı erken ölümlerin (70 yaş altı ölümler) 2025 yılına kadar %25 azaltılması ülkemizin bulaşıcı olmayan hastalıklarla ilgili temel hedefidir.

Aile hekimleri kendilerine kayıtlı olan obez, hipertansif, diyabetik ve kardiyovasküler risk değerlendirmesi yapılması gereken hastalar, yaşlı bireyler ve sağlıklı bireylere dair listelerden tarama ve izlem işlemlerini yapmaktadır.

Bu konuda halkı bilgilendirmek için 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında Müdürlüğümüze bağlı tüm Toplum Sağlığı Merkezleri ve tüm İlçe hastanelerinde görevli Personellerimiz tarafından vatandaşlara kronik hastalıklar, yaşlı sağlığı ve obezite ile ilgili broşür dağıtımı yapılmış ve vatandaşlara tansiyon, kan şekeri ve detaylı vücut analizi (vücuttaki yağ, kas, su, metabolizma yaşı) ölçümü yapılmıştır. Tansiyon ve kan şekeri yüksek çıkan vatandaşlar sağlık kuruluşlarına yönlendirilmiştir. Beden Kitle İndeksi yüksek olan vatandaşlar Obezite Danışma Birimlerine ve Sağlıklı Hayat Merkezlerine yönlendirilmiştir.'


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI