Rize'de Diş Hekimliği Fakültesi Tarafından Başarılı Bir Ameliyat Gerçekleştirildi

RTE .Üniversitei Diş Hekimliği Fakültesi tarafından, geçirdiği bir kaza sonucu kafa kemikleri ve çene eklemi kaynaşan hastaya yapılan başarılı operasyon sonucu hastanın çene açıklığı maksimum hale getirildi.

SAĞLIK 16.06.2017 21:18:13 139 0
Rize

2008 yılında geçirdiği kaza sonucu çene ve yüz bölgesinde çeşitli kırıklar meydana gelen ve bunun sonucunda bir dizi ameliyat geçiren ancak çenesinin açılması olanaksız hale gelen S.N isimli hastaya Üniversite Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nazife Begüm KARAN tarafından “Genel Anestezi” altında ameliyat yapıldı.

Operasyon hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Nazife Begüm KARAN, “Geçirdiği kaza sonucu çene ve yüz bölgesinde çeşitli kırıklar meydana gelen hasta o tarihten bu yana bir dizi operasyon geçirmiştir ancak çenesinin açılması olanaksız hale gelmiş ve yaklaşık on senedir mama ile beslenmek zorunda kalmıştır. Fakültemize başvuran hastanın, yapılan incelemelerde kafa kemikleriyle çene ekleminin kaynaştığı tespit edilmiştir. Genel anestezi altında yapılan operasyon ile hastanın iki taraflı eklem bölgesinde oluşan kemik fazlalıkları giderilmiş ve aynı bölgeden çevrilen kas dokusu ile çenenin açıklığı maksimum hale getirilmiştir. Hasta fakültemiz tarafından yapılan operasyon sonucu artık ağız yolu ile beslenebilmektedir.” dedi.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep YEŞİL DUYMUŞ ise, özellikle Cerrahi Anabilim dalında genel anestezi ile Rize Devlet Hastanesi ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi’yle yapılan protokoller sonucunda Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesinin büyük operasyonlara başarıyla imza attığını ifade etti.

RTEÜ 


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı