Pazar Sağlık Merkezi açılıyor

RİZE-Pazar Toplum Sağlığı Merkezi ve Aile Hekimleri yeni hizmet binasına taşınıyor.

SAĞLIK 9.05.2014 14:32:21 39 1
Pazar Sağlık Merkezi açılıyor

Pazar İlçe Toplum Sağlığı Merkezi tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi.
Eski Belediye Hizmet binasında yapımı tamamlanan “Pazar Toplum Sağlığı Merkezi” açılmış olup, eski Toplum Sağlığı Merkezimiz yeni hizmet binasına taşınmış olup, adres ve iletişim bilgileri aşağıdadır.
Vatandaşlarımıza duyurulur.

Ayrıca Pazar ilçesinde farklı yerlerde hasta vatandaşlarımıza hizmet veren tüm Aile Hekimleri de aynı binaya taşınıyor. Pazartesi günü itibarıyla Toplum Sağlık Merkezi ve Aile Hekimleri yeni yapılan hizmet yerinde tedavi uygulamasına başlayacakları bildirildi.

Pazar Toplum Sağlık Merkezi
Yeni Hizmet Binası Adresi
Eski Belediye hizmet binası
Pazar Mahallesi Karadeniz Caddesi NO; 86 KAT 2-3
PAZAR/RİZE
Telefonlar; 0464 612 1007
Faks; 0464 612 2081

İlgililerden alınan bilgilerde şu açıklamalara yer verildi.
Binada aile hekimliği ve toplum sağlığı merkezi birlikte hizmet verecek. Böylece 9 aile hekimi beraberinde laboratuar hizmetleri, Röntgen Birimi, Diş Polikliniği, her gece saat 22.00’ye kadar hizmet verecek olan Acil Polikliniği ve Toplum Sağlığı Merkezi ile beraber Türkiye’de örneği çok az olan hatta olmayan bir Sağlık Merkezi hizmete girmiş olacaktır.

Bu şekilde vatandaşlarımızın hastane öncesi sağlık hizmetlerinde en üst seviyede faydalanmasının önü açılacağı gibi gerekli olmadıkça hastanelere gitme zorunluluğu ortadan kalkacaktır.

İlimiz Pazar ilçemizde 1. basamak adı verilen hastane öncesi sağlık hizmetleri toplum sağlığı merkezi, aile sağlığı merkezi ve 112 acil istasyonu ile sürdürülmektedir , Ancak mevcut toplum sağlığı merkezi ulaşım açısından şehrin nispeten zor bir kısmında yer almaktaydı.

9 Aile hekimi 3 ayrı fiziki açıdan elverişsiz ve küçük mekanlarda hizmet vermek zorunda kalmışlardır.

Yine pazardaki vatandaşlarımız normalde hepsi birbirinden tecrübeli aile hekimlerimizce tedavi verilebilecekken röntgen çekimi sebebiyle Kaçkar Devlet Hastanesine gönderilmekteydiler.

Genel anlamda aynı durum bazı laboratuar tetkiklerini öğleden sonra istenilmemesine sebep olmakta idi.

Ülke genelinde çoğu aile hekimlikleri röntgen hizmeti verememektedir.

Tüm bu olumsuz şartları ortadan kaldırmak hem aile hekimlerine daha iyi bir hizmet verebilme imkânı sunabilmek hem de vatandaşlarımızı gereksiz yere hastaneye yönlendirip maddi, manevi zorluk çekmesini engellemek adına ilçe merkezimizde bütün bu hizmetlerin tek bir çatı altında verilebileceği modern bir Sağlık Merkezi oluşturuldu.

Bu amaçla da tüm imkanlar değerlendirilip hastanenin merkeze uzaklığı da düşünüldüğünde en uygun yer olarak eski belediye hizmet binası olarak kullanılan bina seçilmiştir.

Akabinde belediye tarafından binanın 1545 metrekarelik kısmı süresiz sağlık hizmeti kaydı ile sağlık müdürlüğüne devredilmişti.

Eski olan binanın onarım ve güçlendirme çalışmalarıyla beraber modern bir sağlık merkezi için gerekli projelendirme ve tadilat işlemleri de tamamlandı. Şu an itibariyle bina hizmet vermeye hazır hale gelmiştir.


 

Anahtar Kelimeler:
pazarlı
9.05.2014 20:26:32
pazara hayırlı olur inşallah ama acil polıkliniği 2 katta ve asansor çok küçük peek kullanışlı bir acil olacağını düşünmüyorum bence acil yerine akşam saat 22:00 ye kadar poliklinik hizmeti verilecek denilebilir sedye asansoru yok vatandaşlar tepki gösterir yoksa...

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI