Koronavirüsle Mücadelede RTEÜ Üniversitesi Önemli Rol Üstleniyor

Koronavirüsle Mücadelede RTEÜ Üniversites Önemli Rol Üstleniyor

SAĞLIK 27.04.2020 15:37:45 35 0
Koronavirüsle Mücadelede RTEÜ Üniversitesi Önemli Rol Üstleniyor

RTEÜ Üniversitesi Basın Yayın Enformasyon Müdürlüğü tarafından “Kurulduğu ilk günden günümüze kadar, sadece ilimize değil Doğu Karadeniz Bölgesi’ne sağlık hizmeti sunan RTEÜ Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Eğitim Araştırma Hastanesi, Yeni Koronavirüs (COVİD-19) küresel salgınıyla mücadelede de önemli görevler üstlendiğinin” belirtildiği açıklamalarda şu bilgilere yer verildi.

“Üniversitemiz Tıp Fakültesi ve Eğitim Araştırma Hastanesi, örgün eğitime ara verildiği bu salgın sürecinde, bir yandan tıp ve sağlık eğitimini dijital teknolojileri kullanarak Simülasyon Merkezimizde uzaktan öğretim yöntemleriyle sürdürürken, diğer yandan da COVİD-19 salgınıyla mücadele kapsamında çok önemli ve özellikli işlere imza atmaktadır.

Salgının başlangıcından itibaren COVİD-19 hastalığının tanısında kullanılan PCR testleri Tıp Fakültemiz Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri tarafından Tıbbi Mikrobiyoloji Laboratuvarımız ile Eğitim Araştırma Hastanemizdeki cihazlar kullanılarak yapılmaktadır. Tıp Fakültemiz bu açıdan sadece Rize’ye değil, Artvin iline de hizmet vermektedir. Çünkü Artvin ilinin testleri de Rize’de yapılmaktadır. Hatta ilimizde testlere komşu ilimiz Trabzon’dan bile daha önce başlanmıştır. Yakın zamanda ilimize gelmiş olan COVİD-19 salgınıyla ilgili hızlı testler de yine Tıp Fakültemiz Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi tarafından Eğitim Araştırma Hastanemizdeki imkânlar kullanılarak yapılmaktadır.

Salgınla mücadelede Tıp Fakültemiz kadrosundaki 280 doktor ile 50 hemşire, Sağlık Bakanlığına bağlı doktor ve hemşirelerle birlikte, kendilerine virüsün bulaşma riskine rağmen, insanımızı sağlığına kavuşturmak için mesai mefhumu gözetmeden fedakârca görev yapmaktadırlar.

Ayrıca Diş Hekimliği Fakültemizdeki hemşirelerin önemli bir kısmını da, Yeni Koronavirüsle mücadele kapsamında Rize Devlet Hastanesi ile Üniversitemiz Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevlendirdik.

Salgın sürecinde Üniversitemiz Eğitim Araştırma Hastanesi, Koronavirüs hastalarının yanı sıra acil hastalar ile onkolojik tedavi gören kanser hastaları ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımızın da tedavilerini gerçekleştirmektedir.

Eğitim Araştırma Hastanemiz, “bilimin ve sağlık hizmeti sunumunun buluştuğu” yükseköğretim sistemimizin en önemli bileşenlerindendir.

COVİD -19 salgını ile mücadelede sadece ülkemizde değil tüm dünyada insanların yardımına koşan ve örnek gösterilen başarılı işlere imza atan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sağlık Bakanımıza ve başta Tıp Fakültemiz ile Eğitim Araştırma Hastanemizde görev yapan doktor ve hemşireler olmak üzere ülkemizin her bir köşesinde salgınla fedakârca mücadele eden tüm sağlık çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde “tedbir kurallarına uyarak el birliği içerisinde” bu süreci atlatacağımıza inancımız tamdır”.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı