İZOLASYONDAN KAÇAN YURT’A YERLEŞTİRİLECEK

İzolasyondan Kaçana Yurt Şartı Geliyor - Vali Doruk, “Yurt ve Pansiyonlarda İzalosyon” Konulu Genelge Kapsamında Toplantı Gerçekleştirildi.

SAĞLIK 12.09.2020 13:04:34 24 0
İZOLASYONDAN KAÇAN YURT’A YERLEŞTİRİLECEK

Hayati Akbaş

ARTVİN-İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl valiliğine gönderilen genelgeye göre, evde izolasyon koşullarını ihlal eden kişiler, karantina süreçlerini yurt veya pansiyonlarda tamamlayacak.

Artvin Valisi Yılmaz Doruk başkanlığında Valilik Çoruh Toplantı Salonunda İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen “Yurt ve Pansiyonlarda İzalosyon” konulu genelge kapsamında il genelinde alınacak tedbirler ve uygulamalar etraflıca görüşüldü.

Genelgede, içerisinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminde koronavirüs salgınıyla mücadelenin etkin olarak sürdürülebilmesi için alınan tedbirlere ve belirlenen kurallara riayet edilmesinin elzem olduğu ifade edildi.

Daha önce valiliklere gönderilen genelgelerle; izolasyon süreçlerini evlerinde geçirmekte olan (hastalığın ağır seyrettiği vakalar hariç), hastalık belirtisi gösteren veya bu yönde tanı konulan kişiler ile temaslı oldukları belirlenen kişilere yönelik etkin takip ve denetim sisteminin belirlendiği ifade edildi.

- HES Kodu olmayan yolcuyu alan firmalara ceza geliyor-

Toplantıda ayrıca İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl valiliğine gönderilen “Şehirlerarası Otobüslerde HES Kodu Zorunluğu” genelgesi kapsamında ilde uygulanacak tedbirler ve uygulamalar görüşüldü.

Genelgede, şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firmalar (otobüs, midibüs, minibüs vb.) tarafından her türlü biletleme işlemi (internet-telefon üzerinden veya yüz yüze) esnasında müşterilerden HES kodu talep edilecek ve HES kodu olmadan bilet satışı yapılmayacağı belirtildi.

Genelgede, şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapılan araçlara yolcu alınma esnasında da yolcuların HES kodu kontrol edilecek, araca binmesinde herhangi bir sakınca olmadığı anlaşılan yolcular araçlara binebilecekleri ifade edildi.

Genelgede, yapılan denetimler sonucunda HES kodu olmayan yolcuya bilet satışı yapan firmalara Valiler/Kaymakamlar tarafından gerekli idari para cezası uygulanacak olup HES kodu olmaksızın yolcu kabul eden araçlar ise 10 gün süre ile seferden men edileceği belirtildi.

Toplantıya Vali Doruk’un yanı sıra Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Kılınç ile ilgili kurum amirleri katıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı