HUZUREVİ SAKİNLERİ YAŞLILAR HAFTASINI ATMA TÜRKÜLERLE KUTLADILAR

Rize Kent Konseyi, Yaşlılar Haftası münasebetiyle Fındıklı Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan huzurevi sakinlerini ziyaret etti.Yaşlılar tulum ve kemençe eşliğinde türküler söyleyip karşılıklı atma türküler attılar

SAĞLIK 21.03.2023 09:45:47 105 0
HUZUREVİ SAKİNLERİ YAŞLILAR HAFTASINI ATMA TÜRKÜLERLE KUTLADILAR
ÇİĞDEM HACIFAZLIOĞLU
Her yıl 18 – 24 Mart tarihleri arasında kutlanan ‘Yaşlılar Haftası’dolayısıyla Rize Kent Konseyi Yönetim Kurulu, Fındıklı ilçesinde yer alan Fındıklı Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ederek çeşitli etkinliklerle yaşlıların eğlenmelerine vesile oldu.

Yaklaşık 30 huzurevi sakiniyle bir araya gelen Kent Konseyi ekibi, yaşlılarla uzun uzun sohbet etti.

çeşitli hediyeler ikram etti ve hep birlikte pasta kesildi.Keyifl vakit geçirdikleri gözlerine yansıyan huzur evi sakinleri geçmişte yaşadıkları hikayelerini anlatırken duygusal anlar yaşadı. Ardından tulum ve kemençe eşliğinde şarkılar söyleyerek horon oynayan huzur evi sakinleri şarkı söylerken müzisyene eşlik etti ve yöreye özgü atma türkülerle karşılıklı atıştılar.

Ziyaretten dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden yaşlılar daha fazla ziyaret edilmeyi beklediklerini,huzur evinde çok güzel hizmet ve ilgi gördüklerini ama arada farklı seslerin kendilerini mutlu ettiğini söylediler.

Fındıklı Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde 29 kadın,21 erkek misafir konaklıyor.

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI