Çağımızın hastalığı 'DEPRESYON'

Depresyonu Tetikleyen Faktörler Nelerdir

SAĞLIK 6.08.2014 09:48:43 40 0
Çağımızın hastalığı
Yaygın ve karmaşık bir hastalık olan depresyonu tetikleyen birçok unsur vardır. Depresyon yaklaşık olarak her 10 kadından ve her 20 erkekten 1’ini etkiler.

Depresyonun sebepleri her kişi için birçok faktörden oluşur.




İşte Bu Faktörler;

Stres etkenleri,

Hamilelik

Kronik hastalıklar gibi durumları içerebilir.

Bu durumların arasında cinsiyet, yaş ve kişilerin depresyona yatkın hale getiren genetik faktörler gibi çeşitli etkenler de bulunur.

Kişileri depresyona yatkın hale getiren risk faktörlerinden biri cinsiyettir çünkü kadınlar depresyona yakalanmaya erkeklere oranla iki kat daha eğilimlidirler. Yaş unsuru da bu faktörler arasında sayılabilir.

Genç erişkinler depresyona yakalanmaya 65 yaş üzeri kişilere oranla daha eğilimlidirler.

Ancak, kronik tıbbi hastalıkları olan daha yaşlı erişkinlerin de depresyona yakalanma riskleri daha fazladır. Hamile kadınların da doğum sonrasında, postpartum (doğum sonrası) depresyon dediğimiz depresyonun belirtilerini yaşama eğilimleri fazladır. Ayrıca genetik, madde kullanımı, anksiyete, travma geçmişi ve başınızdan geçen stresli olaylar gibi faktörlerin de depresyon başlangıcında rol oynadığı kanıtlanmıştır.

Depresyona neden olan etken ister genetik, ister çevresel veya psikolojik olsun, uygulanabilecek çeşitli tedavi yöntemleri vardır. Tedavi; meditasyondan egzersizlere, psikoterapiden doğal takviyelere ve ilaç tedavisine kadar çeşitlilik gösterebilir. Eğer depresyondan muzdarip olduğunuzu düşünüyorsanız şikâyetlerinizi anlatmak üzere bir doktora başvurmalısınız.
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI