BİRİMİZ HEPİMİZ, HEPİMİZ BİRİMİZ İÇİN

1991 yılından bugüne Sağlık Bakanlığı ve UNICEF işbirliğinde temel amacı emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi olan “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” sürdürülmektedir

SAĞLIK 7.10.2020 12:42:16 34 0
BİRİMİZ HEPİMİZ, HEPİMİZ BİRİMİZ İÇİN

1991 yılından bugüne Sağlık Bakanlığı ve UNICEF işbirliğinde temel amacı emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi olan “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” sürdürülmektedir.

Rize İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamalarda;

Bu program çerçevesinde tüm Türkiye’de gebelik döneminden başlanarak annelere “ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve 6. aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin 2 yaş ve ötesine kadar devam ettirilmesi” önerilmektedir.' ifadelerine yer verildi.

'Anne sütü bebekler için hiçbir ek maliyet gerektirmeden sağlanabilen eşsiz bir besin kaynağıdır. Aile ve ülke ekonomisine katkı sağlar. Emzirme çevreci bir eylemdir.

Bu kapsamda İlimizde Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi tarafından “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” kapsamında “1-7 Ekim Emzirme Haftası” kutlandığına işaret edildi


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI