Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Rize Valisi Kemal Çeber başkanlığında gerçekleştirildi.

SAĞLIK 6.12.2022 10:32:59 44 0
Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Rize Valiliği Ayder Toplantı Salonunda ilgililerin katılımı ile gerçekleştirilen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında bağımlılıkla mücadele ile ilgili ilimizde ve bölgemizde yapılan çalışmalar hakkında sunumlar yapılarak istişarede bulunuldu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Kemal Çeber, madde kullanımı ve bağımlılığının artmasının sadece Türkiye’de değil neredeyse tüm ülkelerde üzerinde durulan ve çözüm aranan bir sorun hâline geldiğini belirterek, “Ülkemizin mücadele ettiği konuların başında gelen bağımlılıkla mücadele bir halk sağlığı sorunu olmakla birlikte; sağlıktan güvenliğe, sosyal alandan ekonomiye toplumun tüm kesimini ilgilendiren çok katmanlı ve çok boyutlu toplumsal bir olgudur.

Madde, teknoloji, tütün, alkol ve kumar bağımlılıkları, başta çocuklar ve gençler olmak üzere toplumların hem bugününü hem de geleceğini tehdit eden, beden ve ruh sağlığını, toplumun yapısını bozan küresel bir sorundur. Dolayısıyla bağımlılıkla mücadele ilgilenmemiz gereken en önemli konulardan birisidir. Çünkü bağımlılık direk olarak toplumu, kamu sağlığını, kamu düzenini, geleceğimizi ekonomimizi kısacası her şeyimizi etkileyen çok önemli bir husustur.

2008 yılında Cumhurbaşkanımızın emriyle bağımlılıkla mücadele yüksek kurul kurulmuş ve bağımlılıkla mücadele için ulusal 2008-2023 mücadele planı yapılmıştır. Bu kapsamda her yıl yılda en az 4 kere illerde ve ilçelerde bağımlılıkla mücadele koordinasyon kurullarının toplanması kararı alınmıştır.

Devletimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız bağımlılıkla mücadele konusunda önemli çalışmalar imza atmış atamaya da devam ediyor. Bu anlamda birçok proje hayata geçirilmiş ve uygulamaya konulmuştur. Bizlerde yerelde tüm kurumlarımızla birlikte, topyekûn seferberlik anlayışıyla mücadelemizi sürdürerek, bağımlılıkla mücadele konusunda üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapma gayreti içerisindeyiz.

Toplumda yıkıcı sonuçlar doğuran bağımlılık probleminin ortadan kaldırılabilmesi için sadece kamu kurumlarının çalışması yeterli değildir. Burada vatandaşlarımızla birlikte topyekûn bir mücadele vermemiz lazım.

Özellikle teknolojik gelişmeyle birlikte çocuklar ve gençler başta olmak üzere dijital bağımlılığın toplumu etkisi altına aldığını görmekteyiz. Bilimsel araştırmalar gösteriyor ki dijital bağımlılık en az madde bağımlılığı kadar insan ve toplum sağlığını etkilemektedir. Bu anlamda da gerek ülkemizde gerek ilimizde dijital bağımlılığa dikkat çekmek ve kurtulmak adına çalışmalar yapmaktayız” dedi.

Vali Kemal Çeber’in konuşmasının ardından Adli Tıp Trabzon Grup Başkanı Doc. Dr. Hüseyin Çetin Ketenci sunum yaparken Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Özel İdare de bağımlılıkla mücadele kapsamında yapmış oldukları faaliyetler hakkında bilgilendirme yaptılar.

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı katılımcıların öneri ve taleplerinin dile getirilmesi ile son buldu.

Toplantıya; Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, Vali Yardımcısı Ömer Faruk Duman, İlçe Kaymakamları, Emniyet Müdürü, Jandarma Komutanı ve kurum müdürleri katıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI