ARTVİN’İN SESİ OLDU

Artvin CHP Milletvekili Bayraktutan, mecliste çevre illerde anjiyografi ünitesinin bulunduğunu ancak Artvin Devlet Hastanesi’nde bulunmadığını belirterek Artvin’in çığlığını duyun. En kısa sürede bakanlık tarafından cihazın alınmas

SAĞLIK 5.12.2020 12:30:02 58 0
ARTVİN’İN SESİ OLDU

Hayati Akbaş

ANKARA-Artvin CHP Milletvekili Bayraktutan, mecliste çevre illerde anjiyografi ünitesinin bulunduğunu ancak Artvin Devlet Hastanesi’nde bulunmadığını belirterek Artvin’in çığlığını duyun. En kısa sürede bakanlık tarafından cihazın alınmasını istiyoruz.” dedi

Bayraktutan, “Teşhis Koyacak cihaz olmadığı için Artvin Halkı yollarda ölüyor. Artvinlinin çığlığını duyun. Artvin’in çocukları yollarda ölmesin! Artvin’de Anjiyografi Ünitesi kurulması adına gerekli çalışmalar ivedilikle yapılmalıdır.” dedi.

Bayraktutan TBMM konuşmasını şöyle sürdürdü, “Bu Parlamentoda Artvin'in sorunlarını anlatmaktan ne yazık ki bıktım ama Cerattepe ‘de madenlerle, HES'lerle yok edilmek istenen bir Artvin kimliği var ve Artvin'le alakalı başka bir sorunla geldim. Türkiye'de hemen hemen bütün illerde koroner anjiyografi cihazları var, anjiyo yapılıyor, Artvin'de anjiyo cihazı yok. Parlamentoda bunu anlatmak çok üzücü, böyle bir Türkiye gerçeğiyle karşı karşıyayız. Rize'de var, Trabzon'da var, Giresun'da var, Ordu'da var, Samsun'da var, Sinop'ta var ve gidiyor öbür tarafa doğru; Erzurum'da var, Kars'ta var, Artvin'de anjiyo cihazı yok değerli arkadaşlarım. Bunu nasıl açıklayacaksınız? Bunu nasıl açıklayacağız değerli arkadaşlarım?

Bakın, Artvinliler kalp krizi geçirdikleri zaman, herhangi bir şekilde beyin kanaması geçirdikleri zaman koroner anjiyografi cihazı olmadığı için değerli arkadaşlarım, yollarda ölüyorlar, yollarda ölüyorlar. Bakın, dramatize etmek istemiyorum değerli arkadaşlarım, herhangi bir şekilde ilçeler ile iller arasında kilometreler var; birçok ilçede uzman doktorlarımız yok -olanlar da var inkâr etmeyeyim- ama Artvin il merkezinde hem kardiyoloji uzmanı var hem kalp damar cerrahı var ama 250 bin dolarlık -bakın, rakamını da söylüyorum- koroner anjiyografi ünitesi yok değerli arkadaşlarım. Artvin'in Rize'ye olan mesafesi 150 kilometre, Artvin'in -en yakın illerden- Trabzon'la olan mesafesi 228 kilometre, Artvin'in Erzurum'a olan mesafesi 185 kilometre değerli arkadaşlarım. İşimiz Allah'a kalmış. Babanız, anneniz, kardeşiniz kalp krizi geçirmiş ve ambulansın içerisinde gidiyorsa, siz de başka bir araçla giderken Allah'a dua ediyorsunuz ki 'Önünüzdeki araç frene basmasın, fren lambaları yanmasın.' diye. Bu ne demektir biliyor musunuz değerli arkadaşlarım? Frene bastığı zaman o aracın içeresindeki görevli inip geliyor 'Allah rahmet eylesin, kurtaramadık.' diyor değerli arkadaşlarım. Bakın, böyle bir tabloyla karşı karşıyayız. Değerli arkadaşlarım, o nedenle Artvinliler haklı olarak diyorlar ki: 'Bizler başka ülkenin çocukları mıyız? Bizler başka Tanrı'nın çocukları mıyız?' 2020 Türkiye'sinde -eğer böyle bir tablo varken- il merkezlerinde, hatta batıda ilçe merkezlerinde koroner anjiyo üniteleri varken biz bu anjiyografi ünitesini Artvin'de niye kuramıyoruz değerli arkadaşlarım? (CHP sıralarından alkışlar)


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI