Anaokullarına “Teknoloji Bağımlılığı” Eğitimi

Rize İl Sağlık Müdürlüğü olarak ilimiz genelinde anaokullarında görevli okul öncesi öğretmenlere ve öğrenci velilerine yönelik teknoloji bağımlılığı eğitimi düzenlendi.

SAĞLIK 4.04.2022 10:06:02 49 0
Anaokullarına “Teknoloji Bağımlılığı” Eğitimi

İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetlerine bağlı Ruh Sağlığı Birimi koordinasyonunda yürütülen “Rize İli Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele Eylem Planı” kapsamında il ve ilçelerimizdeki 10 anaokulunda düzenlenen eğitim faaliyetleri ile 200 veli ve 100 öğretmene ulaşıldı.

Müdürlüğümüz Merkez Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Çocuk Gelişimci Miraç Serdar tarafından gerçekleştirilen eğitim faaliyetlerinde çocukların teknoloji ile nasıl tanıştırılması gerektiği, dijital ortamların çocukların gelişim dönemlerine etkisi ve ebeveynlere yönelik öneriler ile ilgili bilgiler sunuldu.

Ailelerin yaşadığı sorunlara çözüm önerilerine dair soru cevap etkinliği gerçekleştirilen eğitimlerde ayrıca Sağlıklı Hayat Merkezi tarafından sunulan hizmetlere ve ailelerin bu hizmetlerden nasıl yararlanacağı hakkında bilgilendirme yapıldı.

Gerçekleştirilen eğitim faaliyetleri hakkında değerlendirmede bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, “Birinci basamak koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında sunulan eğitim ve farkındalık faaliyetlerinin diğer bağımlılıklara basamak olan davranışsal bağımlılıkların önlenmesinde büyük önemi bulunmaktadır. Davranışsal bağımlılıklar ülkemizde giderek artmaktadır. Bu nedenle çocuklarımızın çok küçük yaşlardan itibaren bilinçlendirilmesi gerekmektedir. Bu süreçte ebeveynlere büyük roller düşüyor.” ifadelerini kullandı.

Tepe, “Ebeveynler ve çocuğun çevresindeki yetişkinler gerek öğretmenler olsun gerekse akrabaları olsun teknolojik cihazları sadece ihtiyaç halinde kullanarak davranışlarıyla örnek olmalıdır. Yoğun teknoloji kullanımına istinaden çocuklarla beraber yapılan etkinlikler onların fiziksel zihinsel psikolojik ve sosyal açıdan gelişmesini desteklemektedir.” diyerek sözlerini tamamladı


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı