Aile Sağlığı Merkezleri de hizmete devam edecek

İl Sağlık Müdürlüğü,İlimiz genelinde içinde bulunduğumuz tam kapanma döneminde Aile Sağlığı Merkezlerimiz de hizmet vermeye devam etmektedir."

SAĞLIK 30.04.2021 15:39:13 25 0
Aile Sağlığı Merkezleri de hizmete devam edecek

İlimiz genelinde içinde bulunduğumuz tam kapanma döneminde Aile Sağlığı Merkezlerimiz de hizmet vermeye devam etmektedir.vurgusunun yapıldığı İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer aldı.

'Bu merkezlerimizde sadece 2. doz Sinovac (Çin) aşısı randevu ile yapılabildiği gibi normal hasta muayeneleri, gebe ve bebek izlemleri, çocuk aşılarının uygulanması aynı şekilde devam etmektedir.

Fakat kapanma sürecinde olduğumuz için halkımızın aile hekimine gelip giderken sorun yaşamaması ve kolluk kuvvetlerince sorulduğunda gösterilebilmesi için hastanelerimizde olduğu gibi aile hekimlerimize de Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) veya 182 numaralı hat üzerinden randevu almak insanlarımıza büyük kolaylık sağlayacaktır.

Bu tedbir asla vatandaşımızın aile hekimine ulaşmasını kısıtlamak için değil, sağlık hizmeti almaya çalışırken cezai durum ile karşılamamaları için ön görülmüştür.

Böylece zorlu süreçte görevini cansiperane yapan kolluk kuvvetlerimize de yardımcı olmuş olacağız.

-Randevu alanların 112 çağrı merkezinden yardım talep etmesi

Bilindiği üzere tüm hastanelerimizde poliklinik hizmeti randevu sistemi ile yürütülmektedir.

Bu sebeple MHRS ve 182 numaralı hat üzerinden herhangi bir hastanemize randevu almış kişinin bir daha 112 acil yardım hattını arayarak izin almasına gerek yoktur. Almış olduğu randevuyu telefon ekranından kolluk kuvvetlerine ibraz etmesi yeterli olacaktır.

Aksi takdirde bu durum zaten yoğun bir mesai yürüten 112 acil çağrı merkezimizin iş yükünün gereksiz yere artmasına sebep olmaktadır.'


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı