ADIMLAR SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN ATILDI

Vali Yazıcı, “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında 2014 yılı “Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı” ilan edilmiştir. Bu kapsamda ilimizde “Anne, Baba ve Çocuklarla Yürüyoruz ve Balon, Uçurtma Etkinliğ

SAĞLIK 30.09.2014 10:35:23 53 0
ADIMLAR SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN ATILDI
Sağlık Bakanlığının '2014 Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Yılı' projesi kapsamında Rize'de, 'Sevdiklerimizle Sağlıklı Yaşama Yürüyoruz' sloganıyla bir yürüyüş düzenlendi.
    Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü organizasyonuyla Valilik karşısı Sahil Yürüyüş Parkurundan başlayıp Çaykur Genel Müdürlüğü karşısında sonlanan yürüyüşe, Vali Ersin Yazıcı, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Faik Özşahin, İl Millî Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Aile Hekimleri, Rize Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve diğer resmi kurumların idarecileri ve çalışanlarıyla, vatandaşlar katıldı.
     Vali Ersin Yazıcı, Sağlık Bakanlığı'nın, 2014'ü 'Yürüyüş ve Hareket Yılı' ilan ettiğini hatırlatarak,  “Sağlıklı bir yaşam için güzel bir aktivitede bir araya geldik. Bu tür sağlık odaklı faaliyetlerin artırılmasından yanayız. Düzenli yürüyüşün sağlık açısından önemli olduğunu ifade etti.
    Vali Yazıcı, “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında 2014 yılı “Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı” ilan edilmiştir. Bu kapsamda ilimizde  “Anne, Baba ve Çocuklarla Yürüyoruz ve Balon, Uçurtma Etkinliği”  gerçekleştirilmiştir” şeklinde konuştu.
Etkinlikte balon, uçurtma, su, adımsayar ve sağlıklı yaşam ile ilgili broşürler dağıtılarak, yeterli dengeli beslenme ile düzenli fiziksel aktivitenin sağlık için önemi konularında, bilgilendirme yapıldı. Dağıtılan balon ve uçurtmalar, çocuklar tarafından yoğun ilgi gördü.     
Halk Sağlığı Müdürü Dr. Faik Özşahin; “Bu etkinlikler ile tüm aile fertlerinin hareketli yaşamı ve düzenli fiziksel aktiviteyi yaşamlarının bir parçası haline getirmeye hedefliyoruz’’ dedi.


 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı