Acil tıp için Aralık’ta kongre zamanı

Türkiye Acil Tıp Derneği (TATD)ev sahipliğinde düzenlenen ve acil tıp uzmanlarını bir araya getiren 3 eş zamanlı kongre 1-4 Aralık tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek.

SAĞLIK 25.11.2022 12:50:54 30 0
Acil tıp için Aralık’ta kongre zamanı

Eş zamanlı üç kongre ile Acil Tıp hekimlerine bilim şöleni yaşatmayı amaçlayan Türkiye Acil Tıp Derneği (TATD), 18. Türkiye Acil Tıp Kongresi (TATKON), 8. Avrasya Acil Tıp Kongresi (EACEM) ve 17. WINFOCUS (World Interactive Network Focused On Critical UltraSound) Dünya Kongrelerini 1-4 Aralık tarihleri arasında Antalya’da düzenleyecek.

Yurt dışından birçok Acil Tıp öğretim üyesinin ve alanında uzman ismin ağırlanacağı kongrede, kritik bakım ve resüsitasyon, travma yönetimi, afet tıbbı, acil tıpta eğitim uygulamaları, kardiyovasküler ve nörolojik aciller, çocuk acilleri gibi ana konuların yanı sıra pandemi sürecinde önem kazanan dijital acil tıp uygulamaları ile tele-sağlık uygulamaları da ele alınacağı' toplantı ile ilgili İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer verildi.

'Dünya çapında Acil Tıp profesyonellerini bir araya getirmeyi amaçlayan kongrede; Judith Tintinalli, Michael Holzer, Steve W.Smith, Venkatesh Thiruganasambandamoorthy, William J. Brady, Kendall Ho, Sergey Motov, Vicki Noble ve Andrew Liteplo gibi uzmanlık alanlarında marka olmuş isimler de tecrübelerini aktaracak.

Kongrenin ilk gününde “E-KPR Atölyesi”, “Zor Havayolu Yönetimi” ve “Acil Serviste Ağrı Yönetimi” workshopları ile kongre katılımcıları bilgilerini tazeleme ve pratiklerini geliştirme imkânı bulacak. Ayrıca WINFOCUS Dünya Ultrason kongresi kapsamında WINFOCUS’un dünya çapında tanınan, ultrasonografi alanında önde gelen eğitmenleri ile birlikte ve TATD Ultrasonografi Çalışma Grubu eğitmenlerinin katkılarıyla WINFOCUS sertifikalı 9 farklı kurs yapılacak.

“Önemsiyoruz, Cesaret Ediyoruz ve Paylaşıyoruz’’ teması ile düzenlenen ve EUSEM (European Society for Emergency Medicine) tarafından desteklenen kongrenin başkanlığını ise TATD yönetim kurulu başkanı Prof. Dr. Serkan Yılmaz yapacak.'


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI