16. Bölgesel ASKOM Toplantısı Rize’de Yapıldı

16. Bölgesel Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) toplantısı Şehit Altuğ Verdi Rize Polis evinde yapıldı.

SAĞLIK 1.06.2022 09:16:49 50 0
16. Bölgesel ASKOM Toplantısı Rize’de Yapıldı

16. Bölgesel Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) toplantısı Şehit Altuğ Verdi Rize Polis evinde yapıldı.

Bölgesel ASKOM toplantısı Rize Valisi Kemal Çeber başkanlığında; Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, Artvin İl Sağlık Müdürü Dr. Gürol Köroğlu, Giresun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Bulut, Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe ve bölge illerinin Sağlık Yöneticilerinin de katılımıyla gerçekleştirildi.

Yapılan toplantıda bölge illerinin Acil Sağlık Hizmetleri verileri, yıllık çağrı ve ambulans acil vaka sayıları, kırsal ve kentsel vaka ulaşım oranları, Acil Çağrı Merkezine geçiş süreçleri, faal acil sağlık hizmetleri istasyon sayıları, personel eğitim oranları, illerin bölge içi ve bölge dışı illere yıllık hasta sevk sayıları, helikopter ambulans hizmeti ve uçuş kriterleri, helikopter ambulans verileri, bölge illerinin helikopter ambulans kullanım oranları ve vaka dağılımları değerlendirildi.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe; “Toplantımızda, Rize ve çevre illerimiz ile birlikte acil sağlık hizmetlerinin koordinasyonu ve acil sağlık hizmetlerindeki sevk durumlarını konuştuk. Amacımız halkımızın acil sağlık hizmetinde kesintisiz olarak hizmete ulaşmasını sağlamak ve hastanelerimiz arasındaki entegrasyonunu tam olarak sağlamak. Bundan sonrada tüm paydaşlarımızla el birliği içerisinde sırt sırta vererek acil sağlık hizmetleri konusunda hedeflerimizin üzerine çıkmayı planlıyoruz. Bu vesile ile İl Müdürlerime katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI