102 YAŞINA RAĞMEN VİRÜSÜ YENDİ

-102 yaşındaki 3 doz aşısı olan hasta koronayı yendi.

SAĞLIK 10.10.2021 20:12:47 40 0
102 YAŞINA RAĞMEN VİRÜSÜ YENDİ

Necmettin Numanoğlu

ARHAVİ-Artvin’de tedavi gören 102 yaşındaki korona virüs (Covid–19) hastası, yoğun bakımdan servise gönderildi.

Artvin’in Arhavi ilçesi Balıklı köyünde yaşayan, 6 çocuğu ve 19 torunu bulunan 102 yaşındaki Hatice Canoğlu, koronavirüs belirtileri görülmesi üzerine test yapıldı. Yaşlı çınar test sonucunun pozitif çıkması üzerine Arhavi Devlet Hastanesine kaldırıldı. Sağlık ekibi tarafından uygulanan 20 günlük tedavinin ardından yaşlı çınar Hatice nine koronavirüsü yenmeyi başardı.

Doktor ve hemşirelerin alkışları eşliğinde Pandemi ünitesinden servise alınan hastanın yakınları, üç aşısını da yaptırmış olması büyük avantaj olduğunu ifade etti.

Yaşlı çınarın oğlu Kemal Canoğlu, yaklaşık 20 gün önce virüs belirtileri baş göstermesi üzerine sağlık ekibine haber verdiklerini ifade etti. 3 kez aşı olması ile sağlıklı beslenmesi sonucu bugün onu sağlıklı görmek bizi çok mutlu diyen Kemal Canoğlu, aşının çok büyük önemi olduğunu vurguladı.

Yaşlı çınarın doktoru, Emre Yılmaz ise, “102 yaşında ki hastamız Hatice ninemiz, virüsü atlattı çok şükür, hastanın zamanında getirilmesi de tedavi olmasına ayrı bir etken oldu. Ayrıca 3 doz aşının da yaptırmış olması çok önemliydi” dedi.

Dâhiliye uzmanı Doktor Serhan Uslu, “Mart ayından beri, Dünyada ve Türkiye’de kovitle mücadelemiz sürüyor, yaşlı ve genç hastalarımızla hasta sayısı ilçemizde oldukça fazla. Aşının etkisiyle vaka sayısı biraz fazla ama yatan hasta sayımız az ve bu da aşının sayesinde hastaneye gelen hastalarımızdan 102 yaşındaki hastamızı Pandemi servisinden. Dâhiliye servise yanı negatife dönüşmesi bizi de çok mutlu etti”, ifadelerini kullandı.

102 yaşındaki hastanın yakınları ise 20 gün sonra aile büyüklerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadılar.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI