Yazıcı, Rize'ye Dönüş ve Çay Fiyatı için Kabine Toplantısını İşaret Etti

Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Büyükşehirlerden Rize’ye dönüş ve çay fiyatının açıklanmasıyla ilgili haftaya Pazartesi günü gerçekleştirilecek Kabine toplantısında bir kararın alınacağını ifade etti.

RÖPORTAJ 6.05.2020 16:37:17 127 0
Yazıcı, Rize

RİZE-Yazıcı, Büyükşehirlerden Rize’ye dönüş ve çay fiyatının açıklanmasıyla ilgili haftaya Pazartesi günü gerçekleştirilecek Kabine toplantısında bir kararın alınacağını ifade etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı katıldığı TV programında gündemi değerlendirerek, Büyükşehirlerden Rize’ye gelişler ve çay fiyatı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, çayın stratejik bir ürün olduğunu belirterek, özelikle Büyükşehirlerden Rize’ye dönüşlerle ilgili çalışmaların devam ettiğini ve önümüzdeki hafta Pazartesi Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek Kabine toplantısında bu konuyla alakalı ve çay fiyatının açıklanmasıyla ilgili bir kararın çıkacağını ifade etti.

“Biz Her Gün Rize İle İlgili İrtibatımızı Sürdürüyoruz”

Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı bu süreçte Rize’den kopmadıklarını belirterek, “Aramızda sadece korona mesafesi var. Rize’den kopmuş değiliz. Biz her gün Rize ile ilgili irtibatımızı sürdürüyoruz. Rize’de korona ile mücadele verileri her gün bize iletilir. Valimizle, il başkanımızla görüşüyoruz. Rize’nin sorunlarını bir bir takip ediyoruz.” dedi

“İstanbul’dan Her Giden Elbetteki Mikrop Yaymıyor Ama”

Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, Covid 19 salgının yayılım merkezinin İstanbul olduğunu ve gördüklerini ifade ederek, “Gördük ki bunun merkezi İstanbul. İstanbul’dan dağılıyor ve Rize dışında yaşayan hemşerilerimizin çoğu da İstanbul’da yaşıyor. İstanbul’dan her giden elbette ki virüs yaymıyor ama buradan giden insanların virüsün yayılması konusunda etkin rol aldığı görüldü. Dolayısıyla 30 Büyükşehirle ilgili giriş çıkışlar yasaklandı' dedi.

“Kabine Toplantısında Bir Karar Çıkaracak İnşallah”

Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, Büyükşehirlerden Rize’ye geliş ve çay fiyatının açıklanması için haftaya yapılacak kabine toplantısını işaret ederek, “Bu konunun üzerinde çalışılıyor. İnşallah haftaya kabine toplantısında bu konuyla alakalı hem çay fiyatı hem de çay toplamak üzere Rize’ye dönüşle alakalı bir karar çıkar. Karar sonrası dönüşlere izin verilir veya verilmez o ayrı bir konu. Bu koronavirüsü hazır kontrol altına almışken Rize’yi tekrar üzüntüye sevk edecek bir sonuca yol açmaması içinde büyük bir hassasiyet içindeyiz. Önümüzdeki Pazartesi günü inşallah ferahlatıcı bir karar çıkar. Biz kimseyi, hiçbir vatandaşımızı gerekli olmadığı halde zora sokacak bir davranış içinde olmayız. Ama sağlığımız her şeyin önünde.” diye konuştu.

“En rasyonel karar neyse onu alacağız”

Çay fiyatının da Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki toplantıdan çıkacağını ifade eden Yazıcı, “İnşallah uygun bir fiyat çıkar. Biz müstahsilimizi hiçbir zaman enflasyonun altında ezdirmedik. Hemşerilerimiz hiç tedirgin olmasın. Suhuletle, sükûnetle süreci takip etsinler. En rasyonel karar neyse onu alacağız. İnşallah hemşerilerimizin hayrına olacak.” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI