Milletvekili Karal,yazarımız Kavalcı'ya Rize'yi anlattı

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, gazeteci-yazar B.Ali Kavalcı’ya, Rize’de yapılan ve yapılmaya devam eden devasa yatırımlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

RÖPORTAJ 28.06.2017 09:36:01 57 0
Milletvekili Karal,yazarımız Kavalcı

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Uzun yıllar yürüttüğü, Ak Parti Rize İl Başkanlığı ve ardına, gelen Rize Milletvekilliği görevleri boyunca, Ovit tüneli ve Rize Havalimanı gibi, Rize’de başlatılan ve devam eden, yeni tünellerin, yeni yolların, yapımı noktasındaki çalışmaları ile Rize ve Erzurum kamuoyuna tarafından, çok iyi bilinen ve tanınan,  Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize’de yapımı devam eden ve tamamlanmak üzere olan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının Rize’de yapmış olduğu devasa yatırımlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan KARAL, “Şanlı Osmanlıdan bu yana bir asırdır konuşulan, fakat Sayın kıymetli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla yapımına başlan ve de kısa sayılacak zamanda tamamlanan, ülkemizin ikinci, dünyanın üçüncü, çift tüp geçitli 15 km büyüklüğündeki tüneline sahip il Rize’dir. Ovit tünelimiz inşallah bu yılın sonuna doğru artık, Rize-Erzurum başta olmak üzere 12 ay Türkiye’nin bütün coğrafyasına ulaşılacak şekilde ilk etapta tek tünel gidiş, geliş hizmete açılacaktır. Salarha, Pehlivantaşı, Güneyce tünellerimizin tamamlanma çalışmaları aralıksız devam etmektedir. İktidarlarımız boyunca, Rize’ye Ulaştırma ve Haberleşme alanında 5.22 milyar TL. yatırım yaptık. Bu rakamlar ilgili bakanlığının yıllık bütçesine eş değerdedir. Yanı, eski para birimiyle 5 kattrilyaon220 milyar TL’dir. Rize’yi ülkemizin diğer şehirlerine bağlayan devlet yollarını 176 kilometreye, ilçe, belde ve köyleri şehir merkezine ulaştıran il yollarını 329 kilometreye eriştirdik. Böylece Rize’ye ulaşımı daha hızlı ve çok daha sağlıklı, güvenli hale getirdik. Rize’deki Karayolu ağını 505 km. ulaştırdık.”dedi.

Rize Milletvekili Hasan Karal, “İhalesi yapılmış olan, Rize-Artvin Bölgesel Havalimanının yapım çalışmaları yakında hız kazanacaktır. Deniz dolgusu üzerinde, Yeşilköy, Pazar mevkisinde, 2.000.000 yolcu/yıl kapasiteli olarak planlanan bölgesel havalimanı, Rize il merkezine yaklaşık 30 km. mesafede olacaktır. Rize merkeze 15 dakika uzaklık demektir. Rize’ye Enerji alanında 806,3 milyon TL. yatırım yaptık. Enerjide ihtiyaca cevap verdik. İlimiz genelinde elektrik üretimini artırdık Enerji ve Doğal Kaynaklar sektörünün her alanına yatırım yatık.”dedi.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

  


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı