Dünya Şampiyonu Kayaalp Kavalcı'ya hedeflerini anlattı

Dünya Grekor-Romen Güreş Şampiyonu Milli Güreşçi, Rıza KAYAALP memleketi Yozgat’ta serbest gazeteci-yazar Bayram Ali KAVALCI’ya konuştu;

RÖPORTAJ 20.03.2018 06:50:46 144 0
Dünya Şampiyonu Kayaalp Kavalcı

HEDEFİM 2020 TOKYO OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞUNU ÜLKEME KAZANDIRMAK

Dünya Şampiyonu Milli güreşçi Rıza Kayaalp, hedefleri arasında 2020 yılında yapılacak olan Tokyo Olimpiyatları’nda altın madalya kazanmak olduğunu belirterek, “Bu benim için çok önemli çünkü iki olimpiyatta da 2’ncilik ve 3’üncülük madalyası aldım. Bu kadar başarıların yanına bir de olimpiyat madalyası da kazanmak istiyorum.” dedi.

Türkiye Güreş Federasyonu, Büyükler Greko-Romen Süper Lig müsabakalarının yapıldı memleketi Yozgat’t, kendi ismini taşıyan, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Yozgat Rıza Kayaalp Spor salonunda gazeteci-yazar B.Ali Kavalcı’ya konuşan, Dünya Şampiyonu, Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübü’nün Milli Güreşçisi Rıza KAYAALP, “ Avrupa Şampiyonası hazırlıkları için Milli Takım kampına katılacağını belirten Kayaalp, “ 2020 Tokyo Olimpiyatlarına 2,5 yıl gibi uzun sayılmayacak bir zamanımız kaldı. Sakatlık olmadan her zamanki çalışmaları yapıp formumu koruyarak ilerlemek istiyorum. Her zaman yeni şampiyonluklar hedefleyen ve ülkenin yeni şampiyonluklara ihtiyacı olduğunu düşünen bir sporcuyum. Bu yüzden performansım kaybolmayacak. Tabii yaşımız ilerliyor. 28 yaşındayım ancak bunun etkisini daha görmedim. 2020 Olimpiyatları’na en güçlü olduğum zamandayım. 2024 Olimpiyatları’na bu işi bırakmamam gerekiyor. Ben kendime inandıktan sonra olimpiyat altın madalyasını kazanmak en büyük hedefim. Ama ondan önce yapılacak dünya ve Avrupa şampiyonalarında da şampiyonlukları ülkeme kazandıracağıma inanıyorum. Hiçbir şey bizi yolumuzdan saptırmayacak. 2020 hedefimde olan altın madalyayı ülkeme getirmek istiyorum. Gazeteci kimliğiniz ve de Çaykurspor külünün bir idarecisi olacakta sizlerin kulübü olan, Çaykurspor güreş takımının son bir kaç yıldır yakalamış olduğu başarılardan, güreşimizin bugünü ve geleceği adına oldukça sevinç duyuyorum. ÇAYKUR spor Güreş Kulübü YK Başkanı Sayının Sütlüoğlu’nu, Antrenör ve sporcularınızı tebrik ediyorum. ”dedi.

Haber: BAYRAM ALİ KAVALCI


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI