Bizdeki solcular faşist

Ağca Türkiye’de solcu geçinenlerin yüzde 90’ı Nazi, faşist, satanist ve Hitler’in çocuklarıdır” dedi.

RÖPORTAJ 5.11.2013 10:52:52 51 1
Bizdeki solcular faşist



Akit-MEHMET ÖZMEN / İSTANBUL -
Papa 2. Jean Paul suikastını gerçekleştiren Mehmet Ali Ağca Akit’e özel açıklamalarda bulundu.  Ağca, Aydınlık grubunun, 1977’de 37 kişinin öldüğü kanlı 1 Mayıs olaylarından haberinin olduğunu belirterek, “Kanlı 1 Mayıs olaylarından Doğu Perinçek’in haberi vardı, zarar görmemek için son anda katılmaktan vazgeçti” dedi.

Ağca, Türkiye’de geçmişten bu yana yapılanmış bir çete olduğunu söyledi ve “Buna Ergenekon denebilir, Özel Harp Dairesi denebilir ya da başka bir şey denebilir” ifadelerini kullandı. Ağca’nın, gazetemizin sorularına verdiği cevaplar şöyle:

 “BEN TARİHİN MERKEZİNDEYİM”

- Kendinizi nasıl tanımlarsınız?

- Konum itibariyle, ben tarihin merkezindeyim. Bir gün bir gazeteci bana; ‘Ne söylemek istersiniz?’ diye sorduğunda şu cevabı verdim; ‘İlk sözüm de son sözüm de: La ilahe illallah ve Allahu Ekber’dir. Bu söz kainatın biricik varlık sebebidir.. Evrensel bir insanım. Her şeye rağmen ben Mehmet Ali Ağca Müslüman olmaktan gurur duyuyorum. Bütün milletler eşit insanlık onuruna sahiptir. Türk milletine mensup olmaktan da gurur duyuyorum ama bunun ırkçılıkla hiçbir alakası yoktur. Bir Arap, bir Rus ve Çinli de kendi milletine mensup olmaktan gurur duyabilir. İnsanlar arasında üstünlük sadece takvadadır.

“AÇLIK SINIRINDA YAŞAYANLAR GİBİ YAŞIYORUM”

- Şu an ne işle meşgulsünüz? Neler yapıyorsunuz?


- Ben hiçbir iş yapmıyorum. Son olarak bir kitap yazdım, roman tarzında. İtalya, Fransa, Sırbistan, Polonya gibi ülkelerde yayınlandı. Bana ayda kendimi geçindirecek nitelikte bir gelir getiriyor ve rahat bir şekilde yaşıyorum. ‘İsraf haramdır’ düsturuyla yaşadığımdan lüks bir hayatım yok. Bu ülkenin açlık sınırında yaşayanlar nasıl yaşıyorsa, ben de öyle yaşıyorum.

- Türkiye’deki solu nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Kanlı 1 Mayıs olaylarından Doğu Perinçek‘in haberi vardı zarar görmemek için son anda katılmaktan vazgeçti. Aydınlık grubu ve Türkiye de kendini solcu zanneden insanlar Nazi faşistleridir, Hitler’in çocuklarıdır. Bunlara sol dediğin zaman Avrupa’nın hümanist solcularına hakaret etmiş olursun. Ben Avrupa’nın sosyal demokratlarına, sosyalistlerine saygı duyarım ama bizim Türkiye’de solcu geçinenlerin yüzde 90’ı Nazi, faşist, Satanist ve Hitler’in çocuklarıdır. Bunlar Çin’de soykırımı destekliyor, bunlar  Suriye’de soykırımı destekliyor, bunlar Türkiye’de darbecileri destekliyor… Bunlar demokrasiyi katledenleri destekliyor… İşçi Partisi ve Doğu Perinçek her zaman karanlık güçlerle işbirliği yapmıştır. Bunları bir gün Çin istihbaratıyla, bir gün Rus istihbaratıyla, bir zamanlar da İngiliz istihbaratıyla işbirliği yaptığını görebilirsiniz. İşçi Partisi ve Aydınlık grubu fakir fukaranın çocuklarının beyinlerini yıkıyorlar. Diğer taraftan CHP Kemalist faşizmin kalıntısıdır.

“ERHAN TUNCEL’LE BAĞLANTIM YOK”

- Son günlerde sizin Erhan Tuncel’le görüştüğünüz basına yansıdı. Erhan  Tuncel’le bağlantınız nedir?
- Bir bağlantım yok. Elazığ’da bir arkadaşımın kahvehanesine gitmiştim. Bu kişi de benim geldiğimi duyunca yanıma geldi ve bana hayran olduğunu söyledi. Ben de teşekkür ettim. Ben o zamana kadar o adamla tanışmış değildim. Ayrıca tanışamazdım da. Çünkü bu adam 2007’den beri hapishanedeydi. Ben de o dönem hapishaneydim. Dolayısıyla önceden tanışmış olmamız mümkün değildi.

- Erhan Tuncel ile ilgili bazı iddialar var. Bu iddialar ve Erhan Tuncel’in konumu, durumu ile ilgili ne söylemek istersiniz?

- Bu konularla ilgili bir alakası olup olmadığını kendisine sordum. Kendisinin mağdur olduğunu söyledi. Hrant Dink ne kadar mağdursa kendisinin de o kadar mağdur olduğunu söyledi. Ben hakim değilim, savcı değilim adam bana niye yalan söylesin. Adam masum. Adam olayı devlete ihbar etmiş. Fakat aldığı karşılık hayatıyla sonuçlanabilir. Bana bunları anlatırken sol minvalde yer alan bir bayan gazeteci de vardı yanımızda.

“SOL MEDYANIN ALÇAKLIĞI SÖZ KONUSU”

- Peki Gülsuyu olaylarında isminizin geçmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Burada Oda TV’nin ve sol medyanın “alçak”lığı söz konusudur. Yalan habercilik söz konusudur. Çete lideri dedikleri Yusuf Turan tutuklanmadı. Nasıl bir çete lideri ki tutuklanmıyor! Böyle bir şey olabilir mi? Bu adam, bir arkadaşımın arkadaşıdır. Mesele 4 yaşındaki çocuğuna kirve olmamdan ibarettir.

“ÖZEL HARP DAİRESİ’NİN DİĞER ADI ERGENEKON’DUR”

- Ergenekon davasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Ergenekon, Özel Harp Dairesi’nin uzantılarının bir araya gelmesinin sonucudur, Bütün bunlar. Yani aslında Özel Harp Dairesi’nin diğer adı Ergenekon’dur. Türkiye’de geçmişten bu yana yapılanmış bir çete var. Buna Ergenekon denebilir, Özel Harp Dairesi denebilir ya da başka bir şey denebilir.

“İP VE PERİNÇEK KÜRESEL SATANİZMİN VAHŞETİNE ALKIŞ TUTUYOR”

- Gezi Parkı eylemlerine katıldınız mı? Nasıl değerlendiriyorsunuz bu durumu?

- Hayır katılmadım. Gezi Parkı olaylarında bir tarafta azılı azınlık bir tarafta yeni bir dünya modeli isteyen gençlik, tarafsız vatandaş var. Bunları iyi ayırmak lazım. Bu olayı organize etmek, yönlendirmek isteyen azılı azınlık ise; İşçi Partisi’dir, Doğu Perinçek’tir. Gezi Parkı olaylarını azılı azınlık İşçi Partisi ve Doğu Perinçek yönlendirdi. Aslına bakarsınız, bu olaylar dünyayı yönetenlerin eserleri. İşçi Partisi de, Doğu Perinçek de bir kurban. 8 milyonluk Kamboçya’da diktatör Pol Pot’un 3 milyon Kamboçyalı insanı öldürmesini alkışlayan insanlar. Bunlar on yıllardır küresel satanizmin vahşetine alkış tutan insanlardır. Türk solunun bir kısmının psikiyatrik tedaviye ihtiyacı var. Soykırımcı Esad’a ‘canımız kanımız’ diyen insanların bu toplumun içinde dolaşması en büyük tehlikelerden birisidir.

“İPEKÇİ’Yİ BEN ÖLDÜRMEDİM”

- İpekçi davasında gündeme gelmeyen bir mesele var mı?


- Ben Abdi İpekçi’yi öldürmedim. Benim üstüme atılmış bir iftiradır. Geçenlerde MHP’nin İstanbul İl Başkanı Abdullah Başkan, İpekçi olayının dış güçlerin, istihbaratların olayı olduğunu söyledi. Halbuki içlerinden olan iki kişi, bu olayın Ankara’dan gelen bir emirle yapıldığını polise söylemiştiler.

“YEŞİL’İ TANIMAM İMKÂNSIZ”

- “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım’ı tanıyor musunuz? Bir tanışıklığınız oldu mu? Yaşıyor mu sizce?

- Benim onu yani Yeşil’i tanımam imkansız. O 1990’ların adamı. Ben 2010’da hapisten çıktım.

 “ÇATLI’NIN KOMPLOYLA ÖLDÜRÜLDÜĞÜNE İNANMIYORUM”

- Abdullah Çatlı ile tanıştığınızı biliyoruz. Çatlı’nın ölümü ile ilgili neler söylersiniz?

- Ben Çatlı’nın komplo kurularak öldürüldüğüne inanmıyorum. Çatlı arkadaşımdı.

“PAPA BÜYÜK BİR CESARETLE DÜNYAYA DERS VERİRCESİNE YANIMA GELDİ”

- Papa’nın sizi cezaevindeki ziyaretinin bilinmeyen bir yönü var mı?


- Bilinmeyen bir şey yok. Adam büyük bir cesaretle dünya tarihine ders verircesine yanıma geldi. Onu bu anlamda takdir etmişimdir. Hiçbir dava arkadaşım beni ziyaret etmezken o geldi beni ziyaret etti.

- Bir gün açıklamayı düşündüğünüz birtakım bilgiler var mı?

- Vatikan’la ilgili birtakım sırlar var. Bunları bir gün sinema filmi gibi bir vesile ile açıklayabilirim.

- Son olarak ne söylemek istersiniz?

- Türk-İslam dünyasının durumu kendilerinin söylediği gibi dış güçlerin etkisiyle değil, kendi kendilerine yaptıkları ihanet yüzündendir.
 

Anahtar Kelimeler:
ensar
5.11.2013 16:21:35
tam isabet

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı