Başkan Sekmen'den Yazarımız Kavalcı'ya özel açıklamalar

Rize Milletvekili Hasan Karal’ın, Erzurum iline yapmış olduğu, Ovit ve devamında yapımı İspir tarafında devam eden, Kırık tüneli çalışmalarını yerinde görmek üzere, Erzurum’a yapmış olduğu karşılıklı istişare çalışma gezi

RÖPORTAJ 8.07.2017 16:51:31 95 0
Başkan Sekmen

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal’ın davetlisi olarak, Erzurum gezisine katılan Rizeli serbest gazeteci-yazar B. Ali Kavalcı, Milletvekili Karal’ın Erzurum Belediyesi B.Şehir Belediye Başkanının ziyaretinin ayağında, Başkan Sekmen’le görüşme fırsatı elde etti. Erzurum BB Belediye Başkanı Mehmet SEKMEN, makamında yazar Kavalcı’ya, Ovit tünelin bu yılsonu hizmete girmesiyle birlikte, farklı iki ayrı bölgenin, sınır komşusu olarak birbirine en yakın iki dost şehir olan, Erzurum ve Rize’nin bu önemli tünelin açılmasıyla birlikte, başta ticaret ve turizm hacminde önemli oranda sevindirici gelişmeler yaşanacağını ifade etti.

Erzurum Belediyesi B.Şehir Belediye Başkanı Mehmet Sekman, “Öncelikle Rize’mizin Ovit tüneli noktasındaki yoğun çalışma gayretleri ile bilinen ve Erzurum kamuoyu tarafından da bir hayli tanınan, Rize Milletvekilimiz Sn. Hasan Karal ve beraberindeki çalışma arkadaşlarını,  Erzurum ilimizde ve belediyemizde misafir etmekten büyük mutluluk duymaktayız. İki tüp geçitten oluşan ve ilave tünelleriyle 15 km. uzunluktaki, Rize- Erzurum Ovit tüneli bu yılın sonunda tek tünelden hizmete gireceğini, Sn. Ulaştırma Bakanımız kamuoyuyla paylaşmıştı. Artık dört mevsim açık olacak olan, Erzurum-Rize Ovit tünelinin sürekli açık kalmasının sevinç ve mutluluğunu iki en yakın komşu il olarak şimdi den yaşamaya başladık. Birbirini çok seven ve tarihi dostluk ve akrabalık bağları bulunan, komşumuz Rize ile Erzurum’u sınırda tünel ile buluşturan Ovit tüneli ve ardından gelen, Pazaryolu-Kırık tünellerinin tamamlanmasıyla, Doğu Anadolu’nun en eski tarihi ve ticaret şehri Erzurum’umuz ve Doğu Karadeniz’de ülkemizin doğa ve denizi en bakır şehri olan Rize ile Erzurum arasında var olan mevcut ticari ve turizm rakamlarının, iki taraftaki tünel ve yolların tamamlanmasının ardından ekonomilerimiz rakamsal olarak büyük oranda zirve yapacaktır. ”dedi.

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal’ı Erzurum’da, Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Ak Parti Eski Milletvekili Adnan Yılmaz, Erzurum BB. Şehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu ve Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut karşıladılar.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Rize milletvekili Hasan Karal ve beraberindeki heyete Erzurum B.Şehir belediyesinin yapmış olduğu hizmetleri ve şehrin farklı noktalarında devam etmekte olan yatırımları ve şehrin tarihi turistik yerlerini gezdirerek bilgiler verdi. Erzurum B.Şehri Belediyesini ziyaretine, Erzurum Ak Parti Eski Milletvekili Adnan Yılmaz’da katıldı. Ziyarette, Erzurum BB. Şehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Misafirlerine Erzurum Oltu Taşı tespihi ve Erzurum BB. Şehir Belediyesi olarak kendi tesislerinde üretmiş olduğu yöresel ürünlerden hediye etti. Rize Milletvekili Hasan Karal’da kendisine, Çaykur Çay çeşitlerinden oluşan çayları hediye etti.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı