Yıl 1968 ve Pazarspor kuruldu

Profesyonel liglerde uzun yıllar kalmayı başaran bir dönem 2.lig de bulunup bugün 3.lig 2.grupta mücadele den Pazarspor 1968 yılında Amatör takım olarak kuruldu

PAZARSPOR-RİZESPOR 25.07.2018 13:42:31 131 1
Yıl 1968 ve Pazarspor kuruldu

Kaçkar53.com

Profesyonel liglerde uzun yıllar kalmayı başaran bir dönem 2.lig de bulunup bugün 3.lig 2.grupta mücadele den Pazarspor 1968 yılında Amatör takım olarak kuruldu.

1968 Yılında Pazar Gençlik Kulübü olarak kurulan takımın hem oyuncusu hem de kurucusu Pazarlı 78 yaşındaki Korkmaz Çelik ile o dönemleri konuştuk. Yanımızda Tek ayak Osman Saraç’a vardı. Osman Saraç, Korkmaz Çelik ile birlikte fotoğrafta yer alanları ve bugün rahmetli olanları tek tek isimleriyle tanıttı.

Pazarspor 1968 yılında kurulduğunda forma rengi Yeşil Beyaz’dı diyen Çelik “ O dönem Kulüp başkanımız Merhum eski Belediye Başkanımız Macit Basa idi. İlk antrenman sahamız Cumhuriyet(Noğadiha) tap topu de kara yemişlik yerdeydi. Daha sonra şu anki Terminal binasının yanına taşındı. Pazarspor amatör kurulduğunda maçları öncelikle komşu ilçelerle oynardık. Hemşin’de bile takım vardı. Ardeşen’e 22 km yol yaya gidip aç, susuz maç oynar geri dönerdik. Eski kırık dökük araçlarla Arhavi ve Fındıklıya maça giderdik. Pazar’da Hava Radar Komutanlığı vardı. Orada çok iyi futbolcular bulunuyordu. Bizim takımda futbol oynuyorlardı. Komutanlığın maçları olunca beni kaleci olarak çağırırlardı. Radar ’da profesyonel futbolcular da vardı. Trabzon’dan Pazarspor’a gelenlerde vardı. Bunların bazıları burada kalıyordu. Çıplak ayakla sahaya çıktığımız da olurdu. Unutamadığım çok anılarım vardır. Bunlardan birini anlatayım.1970 li yıllardı. Kutluhan Özorhan vardı bizi 20 kişi olarak eski bir minibüs ile Arhavi’ye maça götürdü. Bir pozisyonu kurtarırken rakibin dizi kafama geldi. Ben kendimden geçtim. Bir süre sonra kendime gelince verilen Penaltıyı kurtardım. Ve maçı 2-1 kazandık. Yola çıktık. Irmak içinden geçmek için araçtan indik. Pazarlı rahmetli sanatçımız Burhan Uygur beni sırtına aldı ve ırmaktan geçirdi. Trafik kavşağına kadar geldik ve ben tekrar “maç kaç kaç” dedim. Hep birlikte güldüler. Çünkü en az beş kez aynı soruyu sormuştum” dedi.

Korkmaz Çelik, anılarını anlatırken zaman zaman gözleri doldu o sırada Osman Saraç devreye girerek o dönemde futbol oynayan veya destekleyen bugün rahmetli olan kişilerden tanıdıklarını fotoğraflarda yer alanları tek tek anlattı.

Yaşar Taş, Vural Basa, Halil Uygur, Selahattin Çelik, Baki Tamer Sancak, Bülent Balta, Necip Telatar, Osman Süslü, Arif Genç, Doğan Balta, Süha Egemen, Özer Kılıç ve Cavit Naiboğlu.


Anahtar Kelimeler:
Tamer cirak
20.06.2023 02:28:24
Hava radarda astsubaydim zannediyorum 69 70 sezonunda oynadım 11 numara ile solacikta 1 sene sonra cayelispora transfer olmuştum belki beni hatırlayan olur başkan BAYRAKTAR BEY idi eczanedi vardı

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI