Sezonun ardından!..

Günday, yazısında sezonunun değerlendirilmesi ve gelecek senede neler yapılmasının gerektiğinden tutunuz, takıma ilçe halkının sahip çıkmasına kadar her konuyu sıraladı.

PAZARSPOR-RİZESPOR 8.05.2022 11:08:19 34 1
Sezonun ardından!..

Pazarspor Yönetim Kurulu Üyesi As Başkanı Talat Günday, TFF 2.Ligde mücadele eden Pazarspor ’un son Uşakspor karşılaşmasının ardından kaleme aldığı “İyisiyle kötüsüyle, bir sezon geride kaldı” yazısında; Zor bir sezondu. Özellikle ligin ikinci yarısı, Play-Off hesapları yaptığımız haftalardan Lig’de tutunmaya kadar uzanan bir süreç yaşadık.” dedi.

Günday, yazısında sezonunun değerlendirilmesi ve gelecek senede neler yapılmasının gerektiğinden tutunuzu, takıma ilçe halkının sahip çıkmasına kadar her konuyu sıraladı. Buna göre;

“Bitime bir hafta kala; ‘Oh be’ dediğimiz!…”

“Tüm olumsuzluklara karşın yol aldık!…İlk yarı performansı, ikinci yarı gösteremedik.(?)Her takım kendi başarısı için mücadele eder. Biri, diğeri için mücadele etmez!19 takımımın yer aldığı grupta 15 il takımı! Mücadele kolay olmadı.

Bütçe olarak grubun en mütevazı takımıyız.

HDI sigorta dışında Sponsoru olmayan, yerel yönetim desteği bulunmayan, isminin önünde hiç bir ek olmayan Pazar halkının takımı Pazarspor. Zorlu bir mücadelenin içinden çıkmayı başardık..Pazarspor, her pazarlının gurur duyacağı ortak paydamız, marka değeri yüksek spor kulübü ve güçlü bir sivil insiyatiftir.

“Tablonun bütününü gözden kaçırsanız ayrıntılarda boğulursunuz.”

Küresel ölçekte yaşanan ekonomik kriz, ülkemizi de yüksek oranda seyreden enflasyonun tetiklediği hayat pahalılığı bir anda mali disiplini bozdu, derin fay hatları oluşturdu.

Ödeme, harcama dengeleri alt üst oldu.

Kulübün önemli giderlerinden, deplasman masrafları bir anda iki kat arttı!

Uçak bileti, otel, konakla, taşıma ücretlerin de görülen % de yüz fiyat artışları bozulan ülke ekonomisiyle birlikte mali bilançoyu alt üst etti.

Bu durum, değişen spor yasası ile birlikte Pazarspor’un geleceğini yeniden yorumlamamız gerekiyor.

Öncelikle istikrarlı ve sürdürülebilir bir ekonomik işleyiş sağlamak zorundayız.

Enflasyonu ve yarattığı sorunlu yapıyı çözmek için tutarlı kapsayıcı bir program uygulanmalıdır.

“Futbolda başarısızlık”, uzun vadeli plan ve programlar yerine, kısa vadede itibar ve iktidar peşinde olanların yönetimiyle başlıyor.

Seneye bu duruma düşmeyeceğiz.

Süper ligden gelen alt liglere doğru giden, kulüpler incelediğinizde iyi yönetilmedikleri görülecektir. Başarısızlığın ölçütü bu kulüpleri isim olarak burada yazmayı uygun bulmuyorum.

“Doğru zamanda doğru işler yapmak.”

Yeni sezon hazırlıkları, yeni bir iş planı içinde öncelik “Sponsor” bulunması olacaktır.

2. Ligde küçük bir ilçe takımı Pazarspor!

Adını taşıdığı ilçenin iktisadi ticari işletmesi olarak birçoğumuzun farkında olmadığımız, bilmediğimiz bu yönü ile anlatılması gerekiyor. Profesyonel kadroda 27 futbolcu, teknik kadro 4, menajer 1, masör 1, malzemeci 1 idari personel 2, stadyum görevlisi 2 altyapı hocası 4, alt yapı sporcusu 110, aşçı 1, otel personeli 4 Maaş+ SGK+ Primler, bazı giderleri yazmıyorum. 157 insanı istihdam ediyoruz!

Bugünlere kolay gelinmedi.

Devamı, güçlü finansal yapıya sahip kulüp olmaktan geçer.

Pazarspor;

Pazar halkının ortak paydasıdır, siyaset üstü bir kulüptür. Böyle bir duruş sergileyerek bu günlere geldi.

Gelmiş geçmiş başkan ve yönetimlerin emeği vardır.

Saygı duyarak,kalıcı değerler üreterek geleceğe birlikte taşıyacağız.

Bu sorumluğumuzdur!

İlçemiz sınırları içinde hizmet verecek Rize-Artvin havalimanı Pazarspor’un avantajı olarak öne çıkmaktadır.

Siyasiler başta olmak üzere Kaymakamlık, Belediye, iş insanlarımız, bürokratlar, Ticaret odası, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları Pazarspor’a kalıcı değerler üretmek, güçlü bir finansal yapıya kavuşmasını sağlamak adına somut adımlar atılması gerekliliktir.

Zor geçen bir sezonu özverili, karalı, onurlu ve dik duruşumuzla geride bıraktık.

Öneri ve eleştirilere açığız. Şeffaf hesap verilebilir sorumluluk içindeyiz.

Bu süreçte, emeği geçen, bizimle yürüyen, mücadele eden, yol açan, yol gösteren, maddi, manevi destek veren, katkı sunan yanımızda olduğunu hissettiren, siyasilerimiz başta olmak üzere Kaymakamlığımız, Belediyemiz, iş insanlarımıza, bürokratlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına, taraftarlarımıza, sayfalarında canlı tutan ulusal ve yerel basınımıza, medya kuruluşlarına, deplasmanda bizimle olan, yurt dışından arayan her Pazarlıya teşekkür ederim.

Pazarspor’u daha iyi yerlere taşıyacağımıza olan inancımla… Mavi Beyaz aşk! Pazarspor.” Saygılarımla


Anahtar Kelimeler:
HIKMET KOCAMAN
9.05.2022 17:34:19
ANKARADA YASAYAN BIR PAZARLI OLARAK LIGDE KALDI TAKIM SEVINDIK.BEN ANKARADA YASAYAN UEFA B DIPLOMALI PAZARLI BIRHOCA OLARAK BIZLER GIBI ANKARA ISTANBUL VE IZMIR DE IKEMET EDEN HOCALARLA ILETISIM KURABILITSENIZ SIZLERE A TAKIM SEVIYEDINDE YARAR SAGLAUACAK FUTBOLCULAR TAVSIYE EDEBILIRIZ.BU GENC ARKADADLATIMIZDAN HEM YARARLANA BILIRSINIZ FAYDALI GORECEGINIZ FUTBOLCU KARDESLERIMIZ HEM BUTCE OLARAKTA KULIBU RAHATLATIR PAZAR SPORADA FAYDALI OLUP PARALAR KAZANDIRIR.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI