Pazarspor ’da kongre rüzgârları esiyor

Pazarspor ’da kongre rüzgârları esiyor

PAZARSPOR-RİZESPOR 14.12.2022 11:54:37 126 3
Pazarspor ’da kongre rüzgârları esiyor

Abdullah UZUN

TFF 2.Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Pazarspor, 2022-23 sezonunda ligde çok kötü bir tablo yaşıyor.

Devre arasında'KONGRE' yapılabileceği dile getirilen Pazarspor için, bize göre en önce yapılması gerekenler var.Bunlardan bazıları bilinse de yinede basın olarak hatırlatma gereği duyduk.Bizim tespitlerimiz şöyle;Yönetimin Pazar halkına net ve açık şekilde İdari,Ekonomık ve Sportif anlamda ihtiyaçlarını, yaptıklarını yapacaklarını net ve açık şekilde anlatarak “GÜVEN” vermelidir. İş adamlarıyla, siyasetçilerle, bürokratlarla, medya ile sporcular ve taraftarlarla karşılıklı güven içinde iyi ilişkiler oluşturmalıdır.

NELER YAPILMALIDIR?

  1. Kendi alt yapımıza önen vermeliyiz.
  2. Halkla yönetim iç içe olmalıdır.
  3. Halk ile aradaki mesafeler kaldırılmalıdır.
  4. Onlar da desteklerini tam sağlamalıdır.
  5. Pazarspor için kaynak yaratacak ticari faaliyetler yapılmalıdır.(forma satışı vb)
  6. Özel sektörden Pazarspor’a kaynak bulunmalıdır.
  7. Başkan ve Yönetim ilişkilerde daha aktif olmalıdır.
  8. Yönetim siyaset üstü bir görüntü vermelidir.
  9. Pazar halkının Pazarspor’a küsmemesi için aradaki ilişkilerin düzetilmesi gerekir.
  10. Pazarspor,ŞEFFAF,anlaşılabilir,Hesap verilebilir ve KURUMSAL hale gelmelidir.
  11. Yönetim bir vizyon çizmeli ve gelecekle ilgili somut projeler ortaya koymalıdır.
  12. Yönetim Pazarspor için bir şeyler yaptığını Pazar halkına inandırmalıdır.
  13. Güven vermelidir.
  14. Pazarspor ‘un Pazar’ı tanıttığına ve Pazar’a katkı sağladığını Pazarlı iş insanlarına inandırmalıdır.
  15. Pazarspor yönetiminin ekonomik,idari ve sportif anlamda açık,net,ulaşılabilir şekilde güven vermelidir.


Anahtar Kelimeler:
Erdoğan Pınar
14.12.2022 13:56:46
Sn Uzun; Bu saydığınız maddelerden birçoğu Pazarspor da varki küçücük bir ilçe olarak yüzlerce büyük ilçeyi ve onlarca ili geride bırakarak 2 ve 3.profesyonel liglerde 30 yılı aşkın aralıksız mücadele veriyor. Ancak bugün bulunduğu ligde dibe çakılmış ve düşmemek için mücizelerin gerekli olduğu(gerçi biz mücize şeride gerçekleştirdiğimiz benzer sezonlar olmuştur) bir sezonu yaşıyorsa mutlaka birşeyler var ve sıralanan maddelerden yarısı bana göre doğru. Şimdi kongre rüzgarların esmesi bir önceki kongre heyecanına önemli fırsatların kaçırıldığıdır. Konsensüs sağlansa tek liste ile girilse o veya bu nedenle yada haklı haksız sebeblerle yıpranan kişilerin yönetime girmeyip çok güzel bir liste ile kongre yapılabilirdi. Tarihi bir fırsat kaçırıldı. Mustafa başkan futbola bir ömrünü vermiş ve Pazarspor sevdası ilikleri ve damarlarının içindedir. Ama böyle bir sevda, böyle bir aşk Her zaman insana doğruları göstermiyor. Şimdi herkes egolarını bir kenara itecek akil düşünce devreye girecek ve en doğrusu bulunacak. Zor ama imkansız değil.

Mustafa Memoğlu
14.12.2022 14:52:50
Bütününe katılmasam da önerileriniz güzel. Pazarda ne hikmetse bir STK nın başına gelenleri kaybedenler acımasızca eleştirip kırıp döküyorlar. Bunun zararları bütün Pazara pazarlılara faturası çıkıyor. Bu siyasette. Sporda her kademede böyledir.Ben varsam var olacak, yoksam yıkılsın batsın. Bu bencillik ve çok yanlış. Pazarspor Başkanı yöneticilere sıra gelince Tabiki eksiklikleri var. Başkan Taşkın çocukluktan beri sahalarda top koşturmuş Pazarsporun bu kademelere gelene kadar her taşın altına elini koymuş, diğer başkanlara omuz omuza başarılara imza atmışlardır. O halde hep beraber sıkıntıları körüklemek yerine eksikleri gidererek tekrar o günlere gelinebilir hiç bir şey geç kalınmamıştır. Bildiğim kadarıyla Mart ayı içinde Ankara’da Rize tanıtım günleri yapılacak. Stant kiralayıp güzel bir Organızazsyon yapılır Tişört Atkı Pazarı özendiren eşyaların satışlarıyla yardım amaçlı bütçeye katkı olabilir.

Çirbağa
14.12.2022 20:31:09
Abdullah bey’in yazısının çok büyük kısmına katılıyorum.futbol aşkına babasını karşısına almış ve futboldan anlayan bir vatandaştır. Yönetimdeki insanların ne kadar düzgün olduğunu herkes gibi kendisi de bilmektedir. Ben bu yazıya ek olarak net ve tek bir şey söylerim; memleketin sözü geçenleri yönetimi istifaya ikna etmeli ve şafak balta’yı ikna edip mevzuyu çözmeli.

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı