Pazarspor birçok kulübü geride bıraktı

Türkiye Futbol federasyonu tarafından uygulanan ve 2.lig, 1. Lig ve Süper lig kulüpleri tarafından yapılması mecbur kılınana Kulüp lisansı alma kriterlerini yerine getiren nadir kulüpler arasında yer aldı.

PAZARSPOR-RİZESPOR 18.06.2014 13:03:01 38 0
Pazarspor birçok kulübü geride bıraktı
Geçen yıl ikinci lige çıkan ve ilk kez yaptığı Kulüp lisans sistemin de Sportif, Personel ve İdari, Hukuki, Mali ve Altyapı kriterleri ana başlıkları altında, birçok alt başlıklı maddeyi yerine getirmeyi başardı. Bu maddelerin yerine getirilmemesi halinde önemli para cezası verilmesi ve puan silme cezaları verilecekti.Pazarspor ise ceza almayan takımlar arasında yer aldı. 

Pazarspor Kulübü başkanı Hüseyin Yangın,” birçok kulübün almayı başaramadığı Kulüp lisans sistemini almamız bizim için sevindirici olmakla beraber önemli bir başarıdır. Lisansı almamızda eğmeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

Konu ile ilgili olarak TFF federasyonundan yapılan açıklama ise şu şekilde…

TFF Kulüp Lisans Kurulu, 2014-2015 sezonu için Ulusal Kulüp Lisansı almaya hak kazanan kulüpleri belirledi.

TFF Kulüp Lisans Kurulu, Ulusal Kulüp Lisans Sistemi kapsamında değerlendirmelerde bulunarak, yapılan incelemeler sonucunda 2013-2014 futbol sezonunda en üst 3 lig olan Spor Toto Süper Lig, PTT 1. Lig ve Spor Toto 2. Lig'deki kulüplerin yapmış olduğu başvuruları, Hukuki, Sportif, Altyapı, Personel ve Mali Kriterlere göre inceledi. TFF Kulüp Lisans Kurulu, Ulusal Lisans Sistemine başvuran toplam 23 kulübe, eksikliklerin giderilmesi için Kulüp Lisans ve Mali Fair Play Talimatı'nın 25/1. maddesinde düzenlenen kriter ihlallerine uygulanacak yaptırımların belirlendiği Talimatın Ek.XI tablosu ilgili maddeleri uyarınca, para cezası ve 30 gün ek süre verdi.

Yapılan incelemeler sonucunda en üst 3 ligde yer alan 32 Kulüp 'Ulusal Kulüp Lisansı' almaya hak kazandı. Bu kulüpler; Spor Toto Süper Lig'den Kasımpaşa A.Ş., Torku Konyaspor, MedicalPark Antalyaspor,

PTT 1.Lig'den İstanbul BBSK, Balıkesirspor, Ankaraspor A.Ş., Şanlıurfaspor, Adanaspor A.Ş., Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Kulübü, Boluspor, Fethiyespor, 1461 Trabzon,

Spor Toto 2. Lig'den Göztepe A.Ş., Hatayspor, Yeni Malatyaspor, Pendikspor, İnegölspor, Turgutluspor, Gümüşhanespor, Kırklarelispor, Konya Anadolu Selçukluspor, Sarıyer, Altınordu A.Ş., Alanyaspor, Bandırmaspor, Diyarbakır BŞ Bld. Spor, Tepecikspor A.Ş., Nazilli Belediyespor, Bugsaşspor, Ofspor, Pazarspor, İskenderun DÇ Spor oldu.
 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı