Günün Ayet ve Hadisi

PAZARSPOR-RİZESPOR 20.06.2017 10:54:22 71 2
Günün Ayet ve Hadisi

CÜZ: 26

“(İnanan-inanmayan) her insanın yaptığı işe göre kazandığı bir derecesi/mertebesi vardır. Allah onların yaptıklarının karşılığını bu derecelerine göre tam olarak verecektir ve onlara asla haksızlık edilmeyecektir.”

“Küfürde direnenlere cehennem ateşine atıldıkları gün şöyle denilecektir: Siz sahip olduğunuz tüm güzellikleri bu dünya hayatında tükettiniz ve onları kısa vadeli bir hazza dönüştürdünüz. Artık bu gün yeryüzünde haksız yere küstahça böbürlendiğiniz ve yoldan çıktığınız için onur kırıcı bir cezaya çarptırılacaksınız.”(Ahkaf: 46/19-20)

Hadis-i Şerif

“Ey Ebu Zerr! (Ey ümmetim!)

-“Gemini tamir et! Çünkü deniz çok derin! (Rastgele bir gemi ile yola çıkma!) (İmanına dikkat et!”

-Azığını tam olarak al! Çünkü yolculuk çok uzun! (İbadetlerini tam yap!)

-Yükünü hafiflet! Ağır yükle (kul hakları, Allah hakları) ile yola çıkma! Çünkü önünde sarp yokuş var!

-Amelinde ihlâslı ol! Zira her şeyi görüp gözeten ve hakkıyla değerlendiren Rabbin senin yapıp ettiklerinden de haberdardır.

-Ey Ebu Zerr! Her gelen yakındır ama ölüm en yakındır!”

Biliyor muydunuz?

“Siz dünya hayatının tüm güzelliklerini dünyada tükettiniz, hepsini bitirdiniz ve onları tüketime elverişli geçici bir haz haline dönüştürdünüz.

Yani dünyada elinize imtihan için ne verilmişse onları bir sınav aracı olarak değil, bir tüketim aracı olarak gördünüz. Ve size açılmış tüm ilahi krediyi hovardaca tükettiniz diyor.

Oysa ahirette karşılaşmak için bu krediyi yatırıma dönüştürmeniz gerekiyordu. Üretime dönüştürmeniz gerekiyordu. Siz ise tüketime elverişli hale getirdiniz.”

“Ey insanoğlu! İlahi senaryoda hangi rolü ve kimin rolünü oynadığına bak! Mümin ve muvahhid rolü mü oynamaktasın yoksa müşrik ve münafık rolünü mü? Âdem’in rolünü mü, şeytanın rolünü mü oynuyorsun? Yusuf’un rolünü mü, yoksa onu kuyuya atanların rolünü mü oynuyorsun? Oynadığın bu röle göre bir derecen olacağını unutma!”


Anahtar Kelimeler:
H.çokokumuş
20.06.2017 17:23:08
hocam Allah sizden razı olsun, bu şekilde bir köşenin olması çok güzel . i̇nşAllah herkes bundan faydalanırda biraz kitabımızdan sunnetimizden haberdar olmuş oluruz.

Yusuf KAMBUR
22.06.2017 07:03:13
Allah razı olsun kardeşim. i̇lgi ve alakanıza çok teşekkürler.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI