Av Şafak Balta; Kongre süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.

19 Haziran'da yapılan Pazarspor Kongresinde Başkan Adayı olan Av.Şafak Balta, zorlu yarıştan 8 oy farkla başkanlığı kaybetti.Süreç hakkında basın açıklamasında bulundu.

PAZARSPOR-RİZESPOR 23.06.2021 08:58:20 39 0
Av Şafak Balta; Kongre süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.

KONGREYE GÖSTERİLEN OLAĞANÜSTÜ İLGİ NEDENİYLE PAZAR HALKINA, PAZARSPOR DELEGELERİNE ve GÜNDEMİ SICAK TUTAN BASIN MENSUPLARINA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Pazarspor ‘un ilk defa iki adaylı olarak gerçekleştirdiği kongre, olağanüstü bir katılımla, Pazar'a yakışan bir ortamda gerçekleştirildi.Mevcut başkan Mustafa Taşkın 8 oy farkla yenide başkan oldu.

Bunun üzerine “Kongre öncesinde ve sonrasında, Pazar'a ve Pazarspor' a olan sevgilerini daha yakından gördüğüm Pazarlı hemşerilerime, şahsıma ve yol arkadaşlarıma gösterdikleri samimiyet ve ilgi için teşekkür ediyorum” diyerek açıklamalarda bulunan Pazarspor ‘un Genel Kurulunda Başkan Adayı olan Av.Şafak Balta,” Kongreye katılım sağlayan çok değerli hanımefendilere, İstanbul'dan, Ankara’dan, İzmir’den Samsun’dan, Trabzon’dan, Artvin’den, Bayburt’tan, Tokat’tan, Pazar ve civar ilçelerimizden, Pandemi koşullarında dahi, işlerini bırakıp kongreye gelen tüm beyefendilere, katılımları, kongre ortamında gösterdikleri Pazar' a yakışan nezih ve münevver tavırları ve Pazarspor' u sahiplenme hissiyatları için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kongre sürecini en başından bu yana yakından takip eden ve kamuoyu ilgisini her zaman en üst seviyede tutmayı başaran, Pazar basını başta olmak üzere, tüm basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Duruşlarıyla, vakarlarıyla, benim için gurur tablosu yaratan çok değerli yol arkadaşlarımın her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Şafak Balta yaptığı yazılı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi.

SEÇİM NETİCELENMİŞTİR. SEÇİLEN YENİ YÖNETİME BAŞARILAR DİLERİM.

“Seçim 8 farkla diğer aday arkadaşlarımızın lehine sonuçlanmıştır. Kendilerine başarılar diliyorum. Pazarspor' da çıta yükselmiştir. Yeni yönetimin önceki sportif başarılarının yansıra, bu dönem yönetime yeni giren yöneticilerin katılımı ile beni kaygılandıran, mali sorunların da aşılacağına, Pazarspor ‘un başarılı bir sezon geçireceğine inanıyorum.

Gönül isterdi ki, sonuca etkili şekilde tüzüğe aykırı üye kaydı yapılmasaydı, Pazarspor' da üyelik kriterleri bozulmasaydı, kazanan kaybeden birbirine destek verse yol beraber yürünseydi. Ancak, sonuca etkili üye kaydederek seçimi bu şekilde kazanan arkadaşlarımız, seçimi kazandılar ama bu yolda beraber yürüyelim deme haklarını maalesef kaybettiler. Ben doğru yolda kaybolanı görmedim. Umarım seçtikleri yol Pazarspor için doğru ve hayırlı yoldur.”

PAZARSPOR' da İKİ ADAYLI ORTAMIN KAVGA YARATACAĞINI SANANLAR YANILMIŞTIR.

“Ne kongre öncesinde, ne kongre sonrasında, adaylar ve destekleyenleri arasında Pazarspor' a yakışmayan, hiçbir söz sarf edilmemiştir, dostluk ve kardeşlik ortamı bozulmamıştır. Kavga bekleyenler yanılmıştır. Hizmet etmek için ateşten gömlek giyeceğimiz bir yere gelmek adına hangi sebeple olursa olsun kulübü mahkemelere vermek, gerilim çıkarmak, ne kongre öncesinde ne de kongrenin o nezih ortamında bize yakışmazdı. Biz yakışanı yaptık. Usulsüz kayıtların, davaya gitmeden, üyeleri kongrede birbirine düşürmeden, gerilimsiz önlenebileceğini seçim sonuçları açıkça göstermiştir.

Ben üzerime düşeni yapmışken, kongre sonrasında da hiç kimseye en küçük bir sitemde dahi bulunmamışken, bazı kişilerin kendi yaptıklarından ya da yapmadıklarından duydukları pişmanlıkla veya tamamen benim dışımda aldıkları tepkilerin hezeyanını, istifa açıklaması yaptıkları basın toplantısında duygu sömürüsü yaparak şahsıma yönlendirmeye çalışmaları kendilerini küçültür. Bunu yapmasınlar, yolları ve algıları açık olsun.”

TEK LİSTE BEYANLARI SAMİMİ DEĞİL

“Ben Pazarspor' u birilerinin biraz daha hevesini alsın, daha tam tadını çıkaramadı tarzı bir oyuncak gibi görmedim. Sadece bir futbol takımı olarak da görmedim. Pazarspor' u Pazar'ın sosyokültürel yapısının bir parçası, gençlerin umut kapılarından biri olarak gördüm. Bunlara katkı verebilmek için yola çıktım. Çok iyi bir kadro oluşturdum. Bunun için beni eleştirenler ve tek liste için çalıştık diyenler samimi değil. Bana teklif ettikleri tek liste yöntemini burada açıklamaktan hicap duyarım. Kongre bitmiştir. Süreç tamamlanmıştır. Kimse şov peşinde olmasın. Benden kongre sonuçlarını mahkemeye götürmemi bekleyen varsa kesinlikle beklemesin, gerilimden beslenmeye çalışanların ekmeğine yağ sürmem, ben beraber yol yürümeyecek olsam da yeni yönetimin ayağına çelme takacak hiçbirşey yapmam. Bu süreç benim için kat'i şekilde tamamlanmıştır.

Bu duygularla, tüm Pazar halkına, en içten sevgi ve saygılarımı sunarım.

Balta, sözlerini şöyle tamamladı.

PAZARSPOR’UN ESKİ HOCASI MUSTAFA REŞİT AKÇAY

Pazarspor eski teknik direktörü, Mustafa Reşit Akçay, solunum yolu şikayeti nedeniyle hastaneye kaldırılmış ve yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı. Daha sonra ise ENTÜBE yapılarak tedavisine devam edildiğini üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz. Kendisine Allah’tan acil şifalar diliyoruz.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı