Sokaklar ve Meydanlar Çiçek Açtı

50 günlük hasret, 4 saatliğine de olsa bitti. 65 yaş üstündekiler Rize’de 10.05.2020 Pazar(bugün) saat 11-15 arası sokağa çıktılar.

PAZAR-RİZE 10.05.2020 15:18:01 21 0
Sokaklar ve Meydanlar Çiçek Açtı

MÜCAHİD UZUN

PAZAR-50 günlük hasret, 4 saatliğine de olsa bitti. 65 yaş üstündekiler Rize’de 10.05.2020 Pazar(bugün) saat 11-15 arası sokağa çıktılar.

Yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgınının halk sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal hareketliliği ve kişiler arası teması azaltmak, sosyal izolasyonu sağlamak amacıyla 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlıklara sahip olan vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlanmıştı.

65 yaş üstü vatandaşların iple çektiği gün geldi. 4 saatliğine sokağa çıkanlar. Evlerinin çevresinde, Pazar Demokrasi Meydanında ve Sahil bandında adeta “gençlik yıllarını” yaşadılar. Mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

Rize’nin Pazar İlçesinde 10 Mayıs Pazar(bugün), 11.00 ile 15.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına uymak ve maske takmak kaydıyla 65 yaş üstü vatandaşlar dışarı çıkan ve 4 saat ara verilen yaşlılar sahil ve parklara akın etti.

Pazar Demokrasi meydanına gelen vatandaşların ilk işi güvercinleri doyurmak oldu.

Deniz sahilinde yürüyerek saatini doldurmaya çalışan 73 yaşındaki Kamil Hasanoğlu “yaklaşık 2 aydır dışarı çıkmadığını bugün de sokağa çıktığında zor yürüdüğünü, yürümeyi unuttuğunu” söyledi.

İzmit’te yaşayan ve Pazar’daki evine tatile gelen İsmail Kızılhan, 2 aydır çok sıkıldıklarını bu iznin çok iyi geldiğini ifade etti.

Arkadaşıyla birlikte sokağa çıkan bayanlar ise evinin parkın karşısında olduğunu ancak evden çıkamadığını bu nedenle çok kötü olduğunu bugün çok mutlu olduklarını ifade etti.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı