Soğuğa aldırmadan denizde yüzdüler

Rize’nin Pazar ilçesinde sahilde buz gibi havada denizde yüzdüler

PAZAR-RİZE 23.01.2022 16:21:17 128 0
Soğuğa aldırmadan denizde yüzdüler

PAZAR-Rize’nin Pazar İlçesinde yaz-kış her gün düzenli spor yaptıktan sonra hafta sonları denizde yüzen Doktor kardeşler Şafak Kılıç(69),Suat Kılıç(67) ile Uzun maraton koşucusu Pazar ilçesi esnaflarından Yaşar Yenikurtuluş(67) Ocak ayının sonlarında buz gibi denize girerek yüzdüler.

Rize’nin Pazar ilçesinde koşu yapmak için Sabah 05.00 de kalkarak sahilde bir araya gelen 3 arkadaş, hafta sonu gelenek haline getirdikleri yüzme sporunu soğuk suya aldırmadan Karadeniz’in dalgalarında devam ettirdiler.

İlçeye bağlı Kirazlık Mahallesi limanında koşu sonrası Saat 06.30 da denize giren ekip adına konuşan Diş Hekimi Şafak Kılıç, “Çelik’e su verdik” artık bu işi gelenek haline getirdik. Yaz- Kış demeden 30 yıldır koşumuza devam edip, hafta sonları da denize giriyoruz” dedi.

Ürolog Suat Kılıç “ bizim yaşımızdakiler evden dışarı çıkmaya çekindikleri bu kış ayında biz koşularımıza düzenli bir şekilde devan ediyoruz. Sağlımızı bir anlamda bu spora borçluyuz” diye konuştu.

Ülkemizde birçok maraton koşularına katılarak derece alan Yaşar Yenikurtuluş “ bir sabah koşuyu kaçırsam o günüm huzursuz geçiyor” ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI