Rize'nin Turizmini on iki aya yayacağız

Rize Valisi Kemal Çeber, İsmail Kahraman Kültür Merkezinde ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde incelemelerde bulundu.

PAZAR-RİZE 21.12.2018 07:43:06 28 0
Rize
Vali Çeber, kurum ziyaretleri kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünü ziyaret ederek, şubelerde incelemelerde bulundu ve İl Müdürü İsmail Hocaoğlu’ndan Rize genelinde yürütülen çalışmalar ve projeler hakkında brifing aldı.
İncelemelerinin ardından bir açıklama yapan Vali Çeber, “Uzun yıllar boyunca olumsuz coğrafi şartlar, altyapı yetersizlikleri ve ulaşım zorlukları gibi nedenlerden dolayı sürekli göç vermiş ve enerjisiyle büyük şehirleri beslemiş olan Rize’de artık umutlar ve bakışlar yeniden Rize’ye dönüyor” dedi.
Vali Çeber, ayrıca; “Rize’de artık umut veren yeni bir kavram var ‘Turizm’, daha doğrusu ‘Doğal Turizm’. Rize, doğal güzellikleri, tarihi eserleri, kültürel varlıkları, florası, faunası ve Kaçkar Dağları’nın yanı sıra termal turizm değerleri ile rafting, kano, kayak, trekking sporlarına uygun parkurlarıyla geniş bir turizm yelpazesine sahip. Sahip olduğu bu değerler sayesinde ilimizi ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısında her yıl artış gözlenmekte. Ancak turizm faaliyetleri, bölgenin iklim yapısına bağlı olarak dar bir sezon ile sınırlı. Rize’nin önemli avantajlarından birisi de kış turizmine imkan veren alanlara sahip olmasıdır. Rize’de turizmi 12 aya yaymak ve kış turizm potansiyelini aktif hale getirmek için üzerinde çalıştığımız projemiz var” şeklinde konuştu.
Ciddi tanıtım programlarının, bölgedeki mahalli ve mülki idarelerin ve DOKAP gibi bölgesel ve mesleki yönetimlerin çabaları ile bölgeye bütüncül bir bakışı getiren ‘Yeşil Yol’ ve benzeri projelerin, Rize turizmine olumlu etkilerinin olduğunu belirten Vali Çeber, “Ayder Yaylası’da plansız yapılaşmanın önüne geçmek için bizzat Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde, ilgili bakanlıklar, TOKİ, Rize Valiliği ve Çamlıhemşin Belediyesi’nin taraf olduğu bir protokole, Ayder Yaylası’nda özlenen kriterlere uygun bir turizm lojistik merkezi oluşturmak için tüm tarafların ortaklaşa yürüttükleri faaliyetler sonucu proje ihalesi yapıldı ve tüm etüt çalışmaları tamamlanarak TOKİ tasarım ve planlama ile ilgili çalışmalara başlandı” dedi ve son yıllarda ulaşım konusunda Rize’de gerçekleştirilen temel yatırımlar ve Ayder Dönüşüm Projesi ile Rize-Artvin Havalimanı Projesinin tamamlanmasıyla bölge turizminin çok daha farklı bir ivme kazanacağını sözlerine ekledi.
Rize’de geleneksel kitle turizminden ziyade alternatif turizmin ön plana çıkarılmasının önemine vurgu yapan Vali Çeber, “Kayak, doğa yürüyüşü, dağcılık, rafting gibi doğa turizminin en geniş imkanlarına sahip olan Rize’de bu konuda gerekli projeler hazırlayarak, uygun altyapıyı oluşturmak için çalışmalarımıza devam etmeliyiz” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI