Rize KOVİT-19 a alıştı: Vatandaş Koronavirüs Hakkında Konuşuyor:

Tüm dünyanın gündemi koronavirüs. Dünya genelinde koronavirüsten ölenlerin sayısı her geçen gün artarken, Türkiye'de de vaka sayısı düşmeye başladı. Peki, sokaktaki vatandaş koronavirüs hakkında ne düşünüyor?

PAZAR-RİZE 1.05.2020 11:54:36 51 0
Rize KOVİT-19 a alıştı: Vatandaş Koronavirüs Hakkında Konuşuyor:

ALİ AKYILDIZ

PAZAR-Rize, Koronavirüse alıştı. Vatandaş tedirgin değil. Ama tedbirleri almaya da son derece dikkat ediyor. Sokağa çıkma yasağı, havaların ısındığı şu günlerde biraz ihlal ediliyorsa da, bu durumdan sokaktaki vatandaş da çok fazla memnun değil. Buna rağmen yine de işi olunca havayı da güneşli görünce kendini sokağa atıyor.

Türkiye'de koronavirüsle mücadele etmek için alınan önlemler kapsamında vatandaşlara 'evde kal' çağrısı yapılmaya devam ediliyor. Buna rağmen Rize’nin Pazar İlçesinde hafta yerinde güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar bir yandan tedbirlerini alıp, diğer yandan sokaklara döküldü.

PAZAR YERİ ESKİ GÜNLERİNİ ARIYOR

Koronavirüs salgınını durdurmaya yönelik alınan önlemler çerçevesinde kimi vatandaşlar 'evde kal' çağrısına uyarken kimileri ise buna aldırış etmiyor. Rize’nin Pazar ilçesinde havaların ısınmasıyla birlikte Mayıs ayının son gününde ilçede kurulan pazaryerinde güneşli havayı da gören vatandaşlar, maskelerini takarak alışverişlerini yaptılar.

FİDECİ VE FİDANCI: İŞLER İYİ LİMON EN ÇOK SATILAN FİDAN OLDU

Çarşıda sebze fidesi ve Meyve fidanı satışı yapan vatandaş, 'İşlerimiz güzel şu anda en çok fide çeşitleri ve fidanlardan da Limon satılıyor. Sabahtan beri bekliyoruz. Birçok insan köyden çarşıya inmiyor. Sadece ihtiyacı olunca gelip alışverişini yapıp dönüyor. İnsanlar güneşten faydalanıyorlar. Genelde bir rehavet var, bu havanın düzelmesinden kaynaklanıyor. İnşallah bu korona hastalığını geçiştireceğiz Allah'ın izniyle.' dedi.

MEYDAN VE CADDELER

Caddede bir vatandaş, 'Ne yapalım çarşılar bomboş. Cenabı Allah bu insanlara yardım etsin. Millet sıkıldığı için dışarıya çıkıyor. Kolay değil yaklaşık 2 aydır eve hapis olduk. Güzel havayı bulunca tedbirleri alıp Pazar ilçemizde tur atarak hemen geri dönüyoruz' diye konuştu.

PAZAR BELEDİYESİ TAM KADRO ÇALIŞIYOR

Koronavirüs salgını nedeniyle Pazar Belediyesi görevlileri, Demokrasi Meydanını sık sık köpüklü suyla yıkıyor. Zabıtalar boş kalan meydanda sokak hayvanlarını besliyor. Vatandaşları da ikaz etmeye devam ediyor.

ECZANELE MASKE DAĞITIYOR

Pazar’da eczaneler kimlik kartıyla müracaat edenlere maske veriyor. İlk günlerde yaşanan yoğunlukta tükenen maskeler temin edilip vatandaşın ihtiyacı karşılanıyor.

FIRIN VE TATLICILAR YOĞUN

Pazar ilçesinde Ramazan ayı münasebetiyle en çok yoğunluk fırınlarda Pide alımında ve pastanelerde tatlı için yaşanıyor. İşyeri sahipleri Koronavirüs salgını olmasına rağmen “çok şükür” işlerimiz iyi diyor.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı