Ramazanın İlk Pideleri fırından çıktı.

Rize-Pazar’daki fırıncılar, Ramazan ayının ilk pidelerini yapmak için sabah erken saatlerden itibaren çalışmaya başladı.

PAZAR-RİZE 24.04.2020 18:10:31 71 0
Ramazanın İlk Pideleri fırından çıktı.

ALİ AKYILDIZ

PAZAR-Rize-Pazar’daki fırıncılar, Ramazan ayının ilk pidelerini yapmak için sabah erken saatlerden itibaren çalışmaya başladı.

Fırın personeli pideleri hazırlarken maskeden eldivene, koronavirüse karşı tüm hijyen kurallarına uydular. Pazarlı fırıncılar, iftar vaktine kadar pidelerin evlere dağıtımını da gerçekleştiriyor.

Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan pide Türk mutfağı geleneğinin ürünüdür.

Ramazan denildiği zaman akla öncelikle hiç kuşkusuz pide gelir. İftara saatler kala başlayan pide kuyruğu, neredeyse ezan sesine kadar sürer. İftar ve sahurda afiyetle yenilen ramazan pidesi, Osmanlı'dan günümüze kadar gelen bir lezzettir.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Fırınlarda bu sene iftara 2 saat kal tüm satışlar durdurulacak. Bu saate kadar fırınlarda Pide satışları devam edecek.

Rize’nin Pazar İlçesinde bu yıl 400 gram Pide 4 TL den satılıyor.

Herhangi bir zamanda, pide kokusu alındığında birçok kişinin aklına hiç kuşkusuz Ramazan gelir.

Her yıl olduğu gibi bu sene de Ramazan gelmeden önce merak edilen en önemli konulardan biri pide fiyatlarıydı. Rize-Pazar’da 400 gramlık pide 4 TL olarak belirlendi.

Pazar ilçesinde yıllardır fırıncılık yapan Sabri Aydoğdu “ Ramazan farklı bir ay, bu ayda biz fırıncılar olarak yoğun bir çalışma temposu içini giriyoruz. Tabiki bunun en önemli sebebi 500 yıllık geleneği olan PİDE ye olan taleptir” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI