Pazar’da Anma Programı

Ankara'da 10 Ekim 2015'te Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi'nde IŞİD'ın gerçekleştirdiği katliamda hayatını kaybeden 102 kişi ve Osman Turan Bozacı için memleketi Rize’nin Pazar ilçesinde anma programı düzenlendi.

PAZAR-RİZE 10.10.2020 20:01:04 74 0
Pazar’da Anma Programı

Cevahir Topaloğlu

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara'daki 'Emek, Barış, Demokrasi' mitingindeki toplanma yerindeki patlama olayında Pazar grubundan 58 yaşındaki Osman Turan Bozacı hayatını kaybetmişti.

Ankara Tren Garında katledilen Osman Turan Bozacı ve 102 yol arkadaşları için Sol Parti Pazar İlçe Örgütü ve Pazar Halkevi ile CHP Pazar İlçe Örgütünün ortaklaşa yaptıkları basın açıklamasında, şu ifadelere yer verdiler:

“10 Ekim 2015’te Ankara Tren Garında onlarca yol arkadaşımız gerici terör örgütü IŞİD tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırı sonucunda katledildi. Başta 10 Ekim katliamında katledilen yol arkadaşımız olmak üzere, Barış, Laiklik, Bağımsızlık ve Demokrasi mücadelesinde kaybettiğimiz bütün devrimciler anısına hepinizi bir dakikalık saygı duruşuna davet ediyoruz. Anıları mücadelemize ışık olsun.

10 Ekim 2015 halkımızın başına bela olan AKP iktidarının, 7 Haziran seçim yenilgisinin ardından ülkeyi adeta bir savaş alanına döndürmesinin sonucunda gerçekleştirilmiştir. AKP iktidarı katliamın faillerinin bulunması konusunda duyarsız davranmış hatta basını susturmuş, yargıyı işlevsizleştirmiş ve katliamın üzerini örtmüştür. Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, 'Eğer 7 Haziran ile 5 Kasım arasında Türkiye'deki defterleri açarsak birçok siyasetçi insan içine çıkamaz' itirafında bulunurken yargı bu açıklamaları sadece izlemekle yetinmiş, bu karanlık dönemin ve 10 Ekim katliamının aydınlatılmasına yönelik bir soruşturma başlatmamıştır.

Katliam, AKP iktidarında ülkemizde artan, kendilerine her türlü kamu imkânı sağlanan tarikat-cemaat örgütlenmeleri aracılığıyla organize edilmiştir. Gerici, tarikatçı çetelere karşı laiklik mücadelesini hayatın her alanında yükselteceğiz.

10 Ekim Katliamı 5 yıldır içimizde kanayan ve kanamaya devam edecek olan bir yaradır. O alçak saldırıyı 5 yıldır her gün yaşamaya devam ediyoruz! Eşitlik, özgürlük, barış ve demokrasi mücadelesi, Ankara Tren Garında katledilen Osman Turan Bozacı ve 102 yol arkadaşımızın bize emanetidir. Bu emanete mutlaka sahip çıkacak ve bu uğurda mücadele etmekten asla geri durmayacağız! And olsun ki onların bu mücadelede verdiği can eşitliğe, özgürlüğe, barışa can olacaktır. And olsun ki barış içerisinde yaşadığımız, eşit, özgür, demokratik bir ülkeyi kuracak, halk düşmanlarını tarihin çöplüğüne gömeceğiz!”


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI