"PAZAR" her yönüyle övgüye layıktır.Yerel Yönetimler ve STK lara çağrımdır.

"PAZAR" her yönüyle övgüye layıktır.Yerel Yönetimler ve STK lara çağrımdır.

PAZAR-RİZE 11.04.2022 10:47:59 33 2
"PAZAR" her yönüyle övgüye layıktır.Yerel Yönetimler ve STK  lara çağrımdır.
Abdullah UZUN
Pazar Tarihi bir ilçe.Bu ilçede doğduğum için de Allah'a şükrediyorum.

Herkes tabiki doğduğu yeri sever.Bende de öyle bir sevgidir bu..

Pazar denince akla Tarih gelir.Tarihi mekanlar gelir.O yüzden bu kadim ilçe diğerlerine göre farklıdır.

Bunu farklı kılan KIZ KULESİ,DÖRT GÖZLÜ KÖPRÜSÜ ve CİHA KALESİ dir.

Bunlarla kalmıyor.Tarihi Konaklar,Serendeler,Köprüler ve Mezar taşları da buna şahittir.

İlçe, Radar,Orman İşletme Müdürlüğü,Askerlik Şubesi,İlk Lise ve birçok ilklerin yanında uzun yıllar Ülkenin gündeminde yer alan PAZARSPOR ile de farklı bir ilçedir.

Şmdilerde ise HAVALİMANI, bunlar rastgele işler değildir.

Pazar konumu itibarıyla kurulduğu yer de çok özeldir.Geniş alanlı Hamidiye bölgesi varken,ilçe bugünkü yerindedir.

İskelesi ile de ünlüdür.Pazar'dan komşu ilçelere,hatta Artvin ilçeleri Arhavi ve Hopa Çay Fabrikalarına bile kömürler bizim iskeleden nakledilirdi.

Yerer hizmetlerde,STK ların çalışmalarında, istenilen verim maaalesef alınamamıştır.Daha çok,daha güzel işler ortak çalışmalarla yapılabilirdi.

Lakin,Burada detaya girmeye gerek yok.Ben bir haberci olarak HOPA dan TRABZON'a kadar yörenin haberlerini yaparım.O bölgelerde ki STK ların çalışmalarının tamamını haber yapsaydırm.Bizimkilerin neler düşüneceğini hayal bile etmek istemiyorum.

İlçe için çok önemli toplantılarda bile 'neler yapmalıyız?' masaya yatması geregirken,kısır tartışmalarla toplantı adeta ağız dalaşına gidiyor.SEN ve BEN kavgası maalesef bizim ilçenin kaderidir.Bunun değişimi mevcut başkanların yapılarına bağlıdır.

Birsi çıkar sizlere 'siz ne yapıyoruz?','yarın ardınızdan gelen gençlik '30 sene koltukta oturdunuz neler yaptınız bu kadim ilçe için?' derse ne cevap vereceksiniz.

Uzatmadan sözü kısa kesiyorum.

Tamam, biz basın olarak zaten size destek oluyoruz.Köstek olmaya çalışsak ilçemiz zarar görürür.O yüzden sizin değişminizi bekliyoruz.

Buna öncülük edecek STK larda çok değerli başkanlar da var.Bunlardan birisi çıksın ve  Yerel idarecileri,STK ları,Dernekleri ve akil kişileri bir araya getirsin ve aklı selim işler yapılmasına ön ayak olsun.

Kenarda köşede 'yok bunlar yapılmadı',bunlar 'yapılması gerekir di' sözleri yerine,size 'o zaman siz ne yaptınız?' derler.İlçemiz için taşın altına elinizi,elimizi hep birlikte koyalım.Bakın bu ilçe ne duruma gelecek.Kimin yapması değil,bir şeylerin yapılması önemlidir.O yapmış,bu yapmışa değil,biz yapmışız diyebilelim yeter.

Anahtar Kelimeler:
Sezgin
11.04.2022 11:17:34
Dun sahil camiden parka kadar yürüdüm sahilde iki tane birbirinden güzel degerlendirilebilecek park alanı var birinde aktif cafe tarzı bir işletme var diğeri boş bu iki alandaki parklar bakımsız buralar aktif olarak değerlendirilebilir ..

Mehmet ENGİN
13.04.2022 10:05:43
Bahsi geçen kerim hiç birşey yapmasına gerek yok. Yeterli bu memleket'e bir çivi çakmak istiyenlere mani olmasınlar,gölge etmesinler yeter.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI