Pazar Belediyesi Meclis salonunda mahalle muhtarları toplantısı gerçekleştirildi.

Pazar Belediyesi Meclis salonunda mahalle muhtarları toplantısı gerçekleştirildi.

PAZAR-RİZE 25.06.2022 11:05:38 250 1
Pazar Belediyesi Meclis salonunda mahalle muhtarları toplantısı gerçekleştirildi.

PAZAR-Pazar Belediyesi Meclis toplantı salonunda mahalle muhtarlarının sorunlarının ele alındığı geniş kapsamlı toplantı yapıldı.

Kirazlık Mahallesi Muhtarı Ayhan Çakır’ın cenazesi münasebetiyle katılmadığı toplantıya, Başkan Basa’nın yansıra diğer mahalle muhtarları ve Belediye Encümen üyeleri İlhami Günaydın ile Hasan Telatar ’da katılım gösterdi.

Toplantı muhtarların mahallelerinde mevcut sorunların dinlemesiyle başladı.11 Mahalle muhtarı Belediye Başkanı ve Encümen üyelerine taleplerini tek tek dile getirdiler.

Belediye Başkanı Ahmet Basa, açılış konuşmasında, bu organizasyonun gerçekleşmesini ve alt yapısını hazırlayan İlhami Günaydın'a ve çalışma arkadaşı daimi Encümen üyesi Hasan Telatar beye teşekkür ettikten sonra program möderatörlüğünü İlhami Günaydın'a vererek programı başlattı.

MUHTARLARI TALEPLERİ

Güzel Yalı Mahallesi Muhtarı Osman Şirinbay, Duvar yapımı konusunda taleplerde bulundu.

Gazi Mahallesi Muhtarı Gazi Aslan, acil yapılması gereken istinat duvarı hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Beyaztaş Mahalle Muhtarı Rüstem Kadıoğlu, Yol ve kanalizasyon sorunlarının olduğunu dile getirdi.

Pazar Mahallesi Muhtarı Osman Yıldırım, yollara güvenlik bariyeri ve 300 metrelik yol yapılması gerektiğini vurguladı.

İkiztepe Mahalle Muhtarı Fahri Tuhan, Duvar yapımı beton yapımı ve mahalle durağı hakkında taleplerde bulundu.

Ocak Mahalle Muhtarı Soner Ataışık, Su deposu, duvar yapımı, Ceyhun sitesi ve Bölge trafiğe durak yapılmasını dile getirdi.

Soğuksu Mahallesi muhtarı Esat Mahmut Acar, Su sorunu, Acar sitesine cep yapılması, eski okulun yıkılıp yerine millet bahçesi ve yol genişlemesi yapılması gerektiğini söyledi.

Zafer Mahalle Muhtarı Muhammed Oral, Doğalgaz, Fosseptik, 4 hanenin ihtiyacı olan kanalizasyon konusunda bilgiler sunumu yaptı.

Yukarı Soğuksu Mahalle Muhtarı Serdar Uygur, Yol girişi ve köprünün genişlemesi, Durak yapılması talebinde bulundu.

Koca köprü Muhtarı Mustafa Tabak, Kanalizasyon, su ve cami yanında bariyer yapılması konusunu gündeme taşıdı.

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Recep Ali Köseoğlu, Kanalizasyon, son günlerde sık sık kazaların yapıldığı yere ayna konulması, bariyer yapılması, Kızılhanlara durak koyulması ve durak talebinde bulundu.

KONU HAKKINDA ENCÜMEN ÜYESİ GÜNAYDIN VE BAŞKAN BASA ŞUNLARI SÖYLEDİ

Meclis birinci başkan vekili, daimi Encümeni İlhami Günaydın konuyla ilgi şunları söyledi;

“Öncelikle katılım sağlayan tüm mahalle muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Esasında seçim öncesi çalışma planlarımızda, her ay bir mahallede toplantı yaparak mahallenin sorunlarını dinleyeceğimiz programlar yapacağımızı söylemiştik. Muhtarlarımızın sorunları bizim sorunlarımızdır. Her ne kadar yolda izde, telefonlarda sorunlarını dinlesek de, yüz yüze dinlemenin daha yararlı olacağını düşünerek tüm Mahalle Muhtarlarımızı Belediye Meclis salonunda toplayarak bizzat kendilerinden sorunlarını dinledik ve notlarımızı aldık. Her muhtar arkadaşımız özellikle aciliyet ihtiva eden sorunlarını öne alarak bir bir anlattılar”.

Günaydın, “Genel olarak sorunlar olarak sıraladığımızda öne çıkanlar, Duvar, yol betonlaması, yeni yolların açılması, açılan yollara malzeme serilmesi, altyapı çalışmaları ve kısmen su sorunu şeklindeydi. Toplantı çok verimli geçti. Çok samimi bir ortamda geçen toplantı, Muhtar arkadaşlarımız tarafından takdirle karşılanarak, memnuniyetlerini ifade ettiler” diye konuştu.

Belediye Başkanı Ahmet Basa da toplantının verimli geçtiğini, başta toplantıyı gerçekleştiren mesai arkadaşlarıma ve siz toplantıya eksiksiz katılım sağlayan Muhtarlara teşekkür etti.

Başkan Basa, “Bu toplantıların belirli zamanlarda yapılacağını söyledi”.

Günaydın son olarak ise, Sonuç olarak alınan notlar, önümüzdeki günlerde başkan ve ekibimizle olay yerine gidilerek yapılması düşünülen imalatlar hakkında gerekli çalışmalar başlatılacaktır” dedi.


Anahtar Kelimeler:
Mehmet ENGİN
25.06.2022 11:48:19
Bu toplanti da belirtilen isteklerin bir kısmı de olsa yerine getirilmesi memnuniyet verir.Ancak konuşulanlarin o salonda kalması halı, Muhtarlarımızla ve dolayısıyla millet ile dalga geçmek olur. (Orneğin,seçim vaadleri gibi) Bu fatura da ağir olur.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI