CİHA KALESİ: ÇEVRE DÜZENLENMESİ İÇİN KAMULAŞTIRMA İMZA TÖRENİ

Pazar ilçesinin tarihi değerlerinden biri olan Ciha Kalesi’nin turizme kazandırılması amacıyla yapılmakta olan kamulaştırma çalışmalarıyla ilgili İlçe Kaymakamlığında imza töreni düzenlendi

PAZAR-RİZE 11.02.2022 10:21:26 121 0
CİHA KALESİ: ÇEVRE DÜZENLENMESİ İÇİN KAMULAŞTIRMA İMZA TÖRENİ
PAZAR-Rize, her köşesinde kendi tarihini ve doğasını yansıtan şehirlerimizden biridir.
Pazar ilçesinin tarihi değerlerinden biri olan Ciha Kalesi’nin turizme kazandırılması amacıyla yapılmakta olan kamulaştırma çalışmalarıyla ilgili İlçe Kaymakamlığında imza töreni düzenlendi.
Kendiniz sadece yeşilin hakim olduğu bir dünyada hissedeceğiniz bu benzersiz şehrin, bilinen yerleri kadar bilinmeyen noktaları da vardır. Pazar İlçesinde keşfedilmeyi bekleyen Kız Kulesi,4 Gözlü Kemer köprüsü ve Ciha Kalesi diğer ilçelerden bir adım öndedir.CİHA Kalesi, Pazar ilçesi sınırlarında olup, Cenevizliler tarafından inşa edildiği bilinmektedir. Ciha Kalesi’nin çevresi ağaçlarla çevrilidir. Hakkında pek bilgi bulunmayan kalenin turizme kazandırılması için çalışmalar yapılmaktadır.
Pazar ilçe merkezine 11 km uzaklıkta bulunmaktadır.Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından 08.08.1995 tarih ve 2222 sayılı karar ile tescillenen ve koruma altına alınan Kale'nin rölöve, restorasyon ve restitüsyon projeleri de yine kurul tarafından onaylanmıştır. Kalenin koruma amaçlı restorasyon çalışmaları da tamamlanma aşamasındadır.
KALE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ ADIM ATILDI.
Pazar Kaymakamlığında Kaymakam Mustafa AKIN başkanlığında, ilçenin tarihi değerlerinden biri olan Ciha Kalesi’nin turizme kazandırılması amacıyla yapılmakta olan kamulaştırma çalışmalarıyla ilgili imza töreni düzenlendi.
Düzenlenen programa Belediye Başkanı Ahmet BASA, kurum amirleri ve ilgili vatandaşlar katıldı.
KORUMA ALTINA ALINIP RESTORASYONU YAPILIYOR
İlçeni Yücehisar ve Suçatı sınırları içerisinde bulunan Ciha Kalesi, Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından tescillenip koruma altına alınmasıyla kalenin restorasyon çalışmaları başlamıştı.
ÇEVRE DÜZENLENMESİ İÇİN KAMULAŞTIRMA İŞLEMLERİ BAŞALTILDI
Çevre düzenleme çalışmalarının yapılabilmesi için Pazar Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı’nca hissedarlarla uzlaşma yolu ile satın alınabilmesi için Kaymakamlık Makamında bugün imza töreni gerçekleştirildi.
UZLAŞMA SAĞLANDI.İMZALAR ATILDI
Yücehisar köyünde 9 parselde 295 hissedar ve Suçatı köyünde 2 parselde 29 hissedar ile uzlaşarak eseri tamamlamak istediklerini belirten Kaymakam Akın, bugün imza atmaya gelen vatandaşlara teşekkür etti. Kaymakam Akın diğer vatandaşlarımızdan da aynı hassasiyeti beklediklerini belirterek, vatandaşlarımızla işbirliği içerisinde köylerimize eser kazandırma hedefiyle süreci en kısa zamanda tamamlamak istediklerini ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI