Başkan Basa ve STK'lardan vatandaşlara açıklama

Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa,Pazar Şoförler Odası Başkanı Osman Yüksel'den ilçe merkez nüfus sayısını arttırmak için ilçede yaşayıp dışarıda ikametgahı olan bütün vatandaşlara ikametgahlarını merkeze almaları konusund

PAZAR-RİZE 19.11.2020 11:44:14 84 0
Başkan Basa ve STK

Pazar Belediye Başkanı Basa’dan ikametgâh çağrısı

Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, ilçe merkez nüfus sayısını arttırmak için ilçede yaşayıp dışarıda ikametgahı olan bütün vatandaşlara ikametgahlarını merkeze almaları konusunda çağrıda bulundu.

Başkan Ahmet Basa, İller Bankası'nın katkı paylarından Pazar’ın daha fazla faydalanabilmesi ve Pazar Belediyesi’nin daha fazla hizmet sunabilmesi için var olan nüfusun arttırılmasına yönelik, ilçede ikamet etmesine rağmen, başka il, ilçe köylerinde ikametgâhı bulunan vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için ikametgâhlarının yaşadığı ilçede olmasına özen göstermeleri gerektiğini dile getirdi.

İLÇEMİZİ EL ELE VEREREK BÜYÜTELİM

Pazar STK larını ve vatandaşları destek olmaya davet eden Başkan Basa,Konuyla ilgili bir açıklamalarda,“Bilindiği üzere Belediyemizin en büyük gelir kaynağı İller Bankası’ndan aldığı paylardır. Bu da ilimizde resmi olarak ikamet edenlerin sayısına göre belirlenmektedir. Belediyemizin İller Bankası’ndan alacak olduğu payın artması, hizmet kalitemizin artması anlamına gelmektedir. Coğrafi şartlarından dolayı imkânları kısıtlı olan şehrimizi sizlerin gösterdiği örnek vatandaşlık sayesinde geliştireceğiz. Bunun için alınan her ikametgâh, Pazar’ımız için artı bir avantaj demektir” dedi.

Pazar Şoförler Odası Başkanı Osman Yüksel'den açıklama

Pazar Şoförler Odası ilçe de yapılacak olan sosyal sorumluluk projelerinde öncü olmaya devam ediyor.

Bu kez yeni bir çalışmaya tam destek verdi. Oda tarafından yapılan açıklamada “İller bankasından Pazar ilçemize belli bir yardım alabilmek için vatandaşlarımızın ikametini belediye sınırları içerisine alması gerekmektedir “.denildi.

“İkametini Pazar’a alana vatandaşımızın Rize-Ardeşen’e arası ulaşımı 1 güne mahsus olmak üzere odamız tarafında karşılanacaktır” ifadelerinin yer aldığı bilgilendirme açıklamasında, Başkan Osman Yüksel, İller bankasından ilçemiz Pazar olarak belli bir yardım alabilmek için vatandaşlarımızın ilçe dışında ikametini belediye sınırları içerisine alması gerekmektedir. Halk olarak bizlerde vatandaşlık görevimizi yerine getirelim.” dedi

Yüksel açıklamasında şunları kaydetti.

“Her sene sonunda yapılacak olan nüfus sayımlarında bizim ilçemizin de nüfusunun artması için hep birlikte el ele vermemiz gerekmektedir. İkametgâhını Pazar Belediye sınırları içerisine alan vatandaşlarımızın bir günlük Pazar- Rize ve Pazar Ardeşen’e seyahat edecek olan vatandaşlarımızdan bu kampanyaya destek verecek olanlara oda başkanı olarak teşekkürlerimizi bildiriyoruz. Ayrıca Kampanyamıza desteğini veren S.S.24 nolu Minibüsçüler Kooperatif başkanı, İbrahim BENGLi’ye ve Nakliyeciler Kooperatifi başkanı Turan Karahan’a da teşekkürlerimizi sunarız “.

“Haydi, Pazar görevini yap Pazar İlçemizi hep birlikte kalkındıralım.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı