Ahmet Basa ÇÖP le ilgili Açıklama yaptı

Ahmet Basa ÇÖP le ilgili Açıklama yaptı

ÖZEL HABER 21.09.2019 10:50:44 454 3
Ahmet Basa ÇÖP le ilgili Açıklama yaptı

PAZAR-Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, çöp aktarım istasyonu oluşturmak için çalışma başlatıldığını belirterek alanda çöp depolamaya son verileceğini söyledi.

Basa,'Uzun yıllardır hem Pazar’da hem komşu ilçelerde çöpler, dere kenarlarında veyahut yol kenarlarında vahşi depolama dediğimiz usul ile depo ediliyordu.

Bu sorunun çözümü için bizler de yaklaşık 5 yıldır çalışmalarımızı devam ettiriyorduk. Fındıklı ilçesinde eski maden ocağı alanında bir proje düşünülmüştü.

Ancak orada ruhsat konusunda sıkıntı olduğundan çözüm çıkmadı. Orada aktarma değil depolama tesisi yapılacaktı. En sonunda uygun yer olarak buraya yani, Pazar Çayeli arası, Çayeli Tünelinin biraz Pazar tarafında karar verildi.

Burada, çöpler belediyenin çöp kamyonlarıyla gelip rampadan çıkacak ve Rize’deki çöp aktarım istasyonu gibi, TIR'a yüklenip Of ilçesindeki depolama tesisine gidecek. Nasip olursa Müteahhitten aldığımız bilgilere göre de hava şartları iyi gittiğinde 60 gün veya 90 gün içerinde tesis tamamlanacaktır. Bizde Nakil de kullanılacak TIR ve dorselerinin alım çalışmalarına başladık. İki dorse ve bir tır alınarak Kaçkar İtfaiye birliğine kazandırılıp nakile başlayacağız.

İleride, buradaki teknolojiyi geliştirip ayrışım veya enerji sistemi entegre edilerek daha modern bir kullanım alanı haline getirilmesi hedefleniyor.

Bu tesis 1 Milyon Tl ye mal olacaktır. Bu tesis tamamlandığında Pazar-Ardeşen ve komşu ilçelerimizin dere kenarlarında Vahşi depolama ile yapılan Çöp problemi ve vatandaşlarımıza verdiğimiz sıkıntılarda ortadan kalkacaktır.

Yaptığımız çalışmalar neticesinde artık bu alanlarda Ardeşen Belediyemiz ile birlikte Peyzaj çalışması ile modern bir tesis kurulacak. Yani burada depolama olmayacak. O bölgedeki çöp alanı da rehabilite edilecek' dedi.

ENERJİ TESİSİ ÇALIŞMALARIMIZA VAR

Biz bu zamana kadar vatandaşlarımıza vermiş olduğumuz sıkıntılardan dolayı kusura bakmamalarını diliyorum. Bu alanın bir ayrıştırma tesisi ve bu tesislerin enerji tesisine dönüştürülmesini amaçlıyoruz. Bunun çalışmalarını uzun zamanda yapıyoruz. Çöp miktarı ve kalitenin rantablın olmadığı söylenmişti. Nüfusun artması ile bu miktar arttı. Bu problemi kökünde çözmeye çalışıyoruz. Ve alanı da ekonomiye katkı sağlayacak hale getirmeye çalışıyoruz” dedi.


Anahtar Kelimeler:
kaya
21.09.2019 11:00:50
sen kim ne derse desin adamsın adam

onur
21.09.2019 11:01:20
bildiğinden şaşmayan ve 3 kez başkan olan varmı bu diyarda

kemal
21.09.2019 11:01:47
başkan ne konuşurlarsa konuşsunlar biz seni seviyoruz.yalaka değilsin

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI