Yöresel Değerler Hediyelik Eşyalar İle Buluşuyor

Rize Valisi Kemal Çeber başkanlığında “Rize Yöresel Hediyelik Eşya Tasarım Koleksiyonu” çalışmaları değerlendirildi.

KÜLTÜR 12.09.2022 11:05:58 92 0
Yöresel Değerler Hediyelik Eşyalar İle Buluşuyor

İlimizin tanıtımında etkinliği artırmak, turistlerin bölge ziyaret deneyimlerini zenginleştirmek ve kurumsal hediyelerin bölge temsil gücünü geliştirmek üzere yenilikçi, modern ve kullanışlı öğeler içeren Rize Yöresel Hediyelik Eşya Tasarım Koleksiyonu hazırlık çalışmaları değerlendirme toplantısı Rize Valisi Kemal Çeber başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı koordinasyonunda Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Sosyal Etüt Proje Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar ve projenin aşamalarının değerlendirilmesi amacıyla toplantı yapıldı. Toplantıda hazırlanacak koleksiyonun logo teması, esin kaynakları ve Rize sembol öğelerine ilişkin seçim ve görüşler paylaşıldı. Alınan kararlar doğrultusunda koleksiyon tasarımlarının geliştirilmesi için çalışmalara devam edileceği belirtildi.

Proje kapsamında gelinen aşamada; araştırma, bilgi toplama ve saha gezileri tamamlanmış olduğu, araştırma ve saha gezileri neticesinde toplanan bilgiler ışığında faydalanılabilecek öğeler, esinlenilen kaynaklar anlatıldı. Yapılan çalışmalar sonucunda hazırlanan konsept çizimler ve ürünler üzerindeki örnek uygulamaların sunumları yapıldı.

Toplantı neticesinde;

1-Logo tasarımında Rize figürü için “Çay Fidesi” üzerinde çalışılması ve logoya bakıldığında Rize’ye ait olduğunun anlaşılması,

2-Küçük, taşıması kolay ve ticari olarak daha fazla getirisi olan ürünlerin ağırlıklı olarak çalışılması,

3-Ana sürükleyici ürünlerin Rize’ye özgü veya Rize’nin daha ön plana çıktığı konularda hazırlanması,

4-Bunların yanında yardımcı ürünlerin de çalışılması ve konfeksiyon ürünlerinde kullanılacak motif ve logolarda çalışılması kararları alınmıştır.

Vali Kemal Çeber, yaptığı değerlendirmede Rize’nin tarihi, kültürel ve coğrafi özellikleriyle kendine özgü değerleri barındırdığına dikkat çekerek, “İlimizin kendine özel birçok güzelliği var. Bizler bu güzellikleri ön plana çıkarmak ve tanıtmak için çalışmalar yürütmekteyiz. Özellikle coğrafi işaret tescilli ürünler alanında yaptığımız çalışmalarla ilimizin zenginliklerini tescillemiş oluyoruz. Şu anda 14 tane coğrafi işaret tescilli ürünümüz var. Bu alandaki çalışmalarda devam ediyor. İlimizin marka değerini artırmak anlamında bunu çok önemsiyoruz.

Rize’mizin yöresel değeri yüksek olan ve tarihi bağlarla üretilen yöresel hediyelik eşyalarının çok beğeni gördüğünü müşahede etmekteyiz. Çok zengin bir kültüre sahip olan Rize’mizin her alanda bizlere katkı sağlaması adına “Rize Yöresel Hediyelik Eşya Tasarım Koleksiyonu” ile ilimizin değerlerini ekonomimize kazandırmayı hedeflemekteyiz” dedi.

Toplantıya; Vali Kemal Çeber'in yanı sıra eşi Neslihan Ayan Çeber, Vali Yardımcısı Gülhani Ozan Sarı, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Sarı, Doka Rize temsilcisi Fatih Özdemir, Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu ve Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Öznur Günay katıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı