ULUKENT KÖYÜ SAKİNLERİ ‘PİLARGET ŞENLİĞİ’NDE BULUŞTU…

Arhavi’de Pilarget (Ulukent) Köyünde düzenlenen ve geleneksel hale getirilen Pilarget Şenliği, köy sakinleri ve ilçe halkının katılımıyla bir kez daha gerçekleştirildi.

KÜLTÜR 13.07.2022 11:32:44 62 0
ULUKENT KÖYÜ SAKİNLERİ ‘PİLARGET ŞENLİĞİ’NDE BULUŞTU…

Necmettin Numanoğlu

ARHAVİ-Arhavi’de Pilarget (Ulukent) Köyünde düzenlenen ve geleneksel hale getirilen Pilarget Şenliği, köy sakinleri ve ilçe halkının katılımıyla bir kez daha gerçekleştirilen etkinlikte yediden yetmişe köy halkı bir araya geldi.

Şenliğin organizasyonunu Pilarget Doğa ve Yaşam Derneği yaparken, etkinliğe Akparti Artvin Milletvekili Erkan Balta, Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu’nun yanı sıra CHP Arhavi İlçe Başkanı Erkan Özyazıcı, Akparti Arhavi İlçe Başkanı Remzi Gedik, İYİ Parti Arhavi İlçe Başkanı Faik Birol Atabek, Köy Muhtarı Necati Canoğlu ve gencinden yaşlısına köy sakinlerinin katılımı oldu.

Gerek ilçedeki gerekse gurbetteki Pilarget’lilerin katılımı ile gerçekleştirilen şenlik, köyün eski ilkokul bahçesinde yapıldı. Şenlikte yöresel sanatçılar sahne alırken, katılımcılar horon kurarak eğlenceli anlar yaşadılar.

Ayrıca etkinlik kapsamında çevre bilincini geliştirme ve doğaya sahip çıkma konusunda bilgilendirmeler yapıldı. Şenlik, yöresel yemek ve horonlarla devam etti.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI