RİZELİ ŞAİR, HALİM TELCİ’NİN HASRET ŞİİRLERİ BEĞENİ TOPLUYOR

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünden emekli memur Halim Telci, 1955 yılında Rize’nin Halatçılar mahallesinde dünyaya geldi.

KÜLTÜR 23.05.2022 15:01:07 90 0
RİZELİ ŞAİR, HALİM TELCİ’NİN HASRET ŞİİRLERİ BEĞENİ TOPLUYOR

Çaykur’un birçok farklı çay fabrikalarında görev yapan ve 2000 yılında Çaykur’dan emekli olan yöresel şair Halim TELCİ; “Şiire olan merakım Rize Lisesindeki öğrencilik yılarımda başladı. Çalışma hayatına 1972 yılında Rize Belediyemizde başladım. Sonrasında 1976 yılında Çaykur Zihniderin çay fabrikasında mevsimlik işçi olarak çalışmaya başladım.'dedi.

Telci, '1978 yılında Çaysan Kutu fabrikası, sonrasında Çaykur geçerek, Çaykur Azaklı, Çaykur Zihniderin çay fabrikalarında çalışırken şiirlilerimi kaleme aldım. 2000 yılında Çaykur’dan memur olarak emekli oldum. Rize’nin doğasında, çalıştığım ortamlardan ve bölgemizin coğrafyasından ilham alarak, sevgi, aşk ve insanı değerler öncelikli şiirlerimi yazmayı sürdürdüm. 81 şiirimin yer aldığı, HASRET isimli şiir kitabımı 2019 yılında basılı hale getirdim. Ömrüm vefa ettiği müddetçe sevgi, aşk ve duygusallık, yöresel içerikli şiirler yazmaya devam edeceğim. Birçok şiirimi, sevgili eşim ve aile fertlerime ithaf olarak da kaleme aldım. “diye konuştu.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı